Suspiciuni privind meciuri trucate şi pariuri ilegale în Bulgaria

Un scandal privind presupuse meciuri de fotbal trucate şi pariuri ilegale a apărut în presa bulgară, vineri, cu două zile înainte ca preşedintele UEFA, Michel Platini, să se deplaseze la Sofia.

59 afișări
Imaginea articolului Suspiciuni privind meciuri trucate şi pariuri ilegale în Bulgaria

Suspiciuni privind meciuri trucate şi pariuri ilegale în Bulgaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Anchetă privind meciuri aranjate în Bulgaria", a titrat pe prima pagină cotidianul 7 Dni Sport, în timp ce jurnalul Trud a publicat un reportaj de două pagini: "Zvonuri scandaloase privind pariuri ilegale".

Potrivit 7 Dni Sport, UEFA ar fi alertat unitatea bulgară de luptă împotriva crimei organizate cu privire la un posibil meci trucat dintre echipele de ligă secundă Marek Dupnitsa şi Kaliakra Kavarna, disputat în 2009, în Cupa Bulgariei.

Preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), Borislav Mihailov, a respins afirmaţiile din cele două jurnale, dar a precizat că problema meciurilor aranjate se află pe agenda lui Michel Platini, pentru duminică.

"Anumite cluburi se finanţează în acest mod", a declarat, vineri, ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov, la postul privat bTV.

Ţvetanov nu a precizat dacă a fost deschisă o anchetă şi a adăugat că ministerul poate acţiona doar în cazul unor avertismente concrete din partea BFU şi nu pornind de la zvonuri. El a confirmat totuşi existenţa pariurilor ilegale legate de meciurile de fotbal.

Postul bTV şi televiziunea publică bulgară au difuzat, în această săptămână, mai multe anchete privind pariuri ilegale şi meciuri aranjate, susţinând că este vorba de practici folosite de cluburi din liga a doua bulgară.

Reportajele au atras numeroase critici, unele persoane afirmând chiar că anchetele jurnaliştilor sunt trucate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici