Szabo: Nu ţine de mine să încerc o împăcare între Bellu, Bitang şi COSR

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, marţi, că nu depinde de ea să încerce o împăcare între antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, pe de o parte, şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pe de alta.

230 afișări
Imaginea articolului Szabo: Nu ţine de mine să încerc o împăcare între Bellu, Bitang şi COSR

Mariana Bitang, Gabriela Szabo şi Octavian Bellu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Nu pot să comentez trăirile interioare ale fiecăruia dintre noi. Nu ţine de mine să încerc o împăcare între ei şi COSR. Ar trebui să lăsăm orgoliile la o parte şi să ne urmăm interesele şi ce avem de făcut", a spus Szabo.

După alegerile din 29 mai pentru funcţia de preşedinte al COSR, câştigate de Alin Petrache şi la care a candidat şi Octavian Bellu, antrenorul lotului de gimnastică declara, pentru MEDIAFAX, că se gândeşte dacă va continua să antreneze echipa României, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR atunci este prea bătrân şi pentru a mai munci în sală.

Gabriela Szabo a salutat deschiderea Centrului Olimpic de gimnastică Steaua şi a precizat că îşi doreşte investiţii şi în crearea antrenorilor de valoare. "Infrastructura fără antrenori este degeaba. Întotdeauna am spus că nu putem ajunge mari sportivi dacă în spatele sportivului respectiv nu stă mintea strălucită a antrenorului. Din această perspectivă îmi doresc foarte tare ca perechea Mariana Bitang - Octavian Bellu să rămână la cârma gimnasticii româneşti. Îmi doresc foarte tare să investim în infrastructura sportivă, pentru că numai aşa putem vorbi de excelenţă şi de pregătirea sportivilor în drumul lor spre medalii. Prin proiectul de relansare a gimnasticii feminine româneşti îmi doresc ca din numărul mare care au venit la selecţie, măcar zece dintre ele să ajungă pe prima treaptă a podiumului", a completat Szabo.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu, foştii sportivi Sandra Izbaşa, Marian Drăgulescu, Silvia Stroescu şi Alina Dumitru au participat, marţi, la inaugurarea Centrului Olimpic de gimnastică din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua. În cadrul acestui centru vor locui, se vor antrena şi vor beneficia de masă 30 de sportive, care în prezent au între şase şi şapte ani. Cele 30 de sportive au fost selecţionate din peste 1.300 de copii, iar în centru vor locui 14 sportive, în regim permanent, şi 16 în regim de semicantonament.

Mariana Bitang a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că ea şi Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică, astfel că nu vor însoţi delegaţia României la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), competiţie care va începe în 3 octombrie.

"După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut", a declarat Mariana Bitang, pentru MEDIAFAX.

Bitang şi Bellu vor continua însă implicarea în parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom şi gimnastica feminină, conform contractului care a fost semnat în primăvara acestui an, suma donată de sponsor fiind de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltare şi selecţie la nivelul copiilor, în intervalul 2014-2016.

Echipa României, formată din gimnastele Larisa Iordache, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolişan, Silvia Zarzu, Paula Tudorache şi rezerva Ioana Nicoară, va participa la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), între 3 şi 12 octombrie, potrivit înscrierilor nominale anunţate de forul internaţional de profil (FIG).

Gimnastele tricolore vor fi însoţite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan, conform unei informări a Federaţiei Române de Gimnastică.

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu vor fi numiţi alţi "principali" până la Campionatele Mondiale, echipa urmând să fie condusă de Lucian Sandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici