Tânărul italian de 19 ani, Jannik Sinner, s-a calificat în finală la Miami Open

  • Prima semifinală masculină de la Miami Open s-a jucat vineri seara între spaniolul Roberto Bautista-Agut (12 ATP) şi italianul Jannik Sinner (31 ATP).
  • Tânărul italian de 19 ani a reuşit să se impună cu 5-7, 6-4, 6-4, în faţa mult mai experimentatul său adversar, calificându-se în finală.
1060 afișări
Imaginea articolului Tânărul italian de 19 ani, Jannik Sinner, s-a calificat în finală la Miami Open

Sursa foto: profimedia

Spaniolul a început bine, luând un break chiar în primul game al meciului. Italianul de doar 19 ani a refăcut egalitatea în game-ul 6 şi a salvat 3 mingi de break în game-ul 7, însă a cedat la 5-5 serviciul şi a pierdut setul cu 5-7.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, cei doi mergând cap la cap până la 4-4, Sinner fiind totuşi pus în situaţia de a salva 4 mingi de break în game-ul 7. La 5-4 pentru el, italianul şi-a procurat 3 mingi de break, din care a valorificat-o pe a doua, adjudecându-şi setul.

În decisiv, Sinner a început cu stângul, pierzând game-ul 3, pe propriul serviciu. A recuperat însă rapid şi a dus scorul la 3-3. La 5-4 a replicat game-ul din setul 2. 0-40 pe serviciul lui Bautista-Agut şi apoi game, set şi meci.

Sinner, beneficiar al unui parcurs în care cel mai bine cotat adversar, până la Bautista-Agut, a fost rusul Karen Khachanov (22 ATP), accede astfel, la doar 19 ani, în finala unui turneu ATP 1000, unde îl va întâlni pe câştigătorul celeilalte semifinale dintre rusul Andrej Rublev (8 ATP) şi surprinzătorul polonez Hubert Hurkacz (37 ATP).

Sinner a pătruns în circuitul profesionist în 2018, teuşind să ajungă în top 100 ATP în 2019. Anul trecut a câştigat turneul ATP 250 de la Sofia, iar la începutul acestui an s-a impus în primul turneu pregătitor de la Melbourne.

Jannik Sinner a terminat sezonul 2020 ca lider mondial la juniori, iar în clasamentul ATP ocupă acum cel mai bun loc din cariera sa (31), pe care îl va înbunătăţii la finele acestui turneu, cu cel puţin 7-8 poziţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici