Ţara în care dopajul ar putea deveni faptă penală

Kenya ar putea introduce sancţiuni penale pentru atleţii care au folosit substanţe pentru îmbunătăţirea performanţelor sportive.

341 afișări
Imaginea articolului Ţara în care dopajul ar putea deveni faptă penală

Ţara în care dopajul ar putea deveni faptă penală

Această idee a apărut în cadrul unei conferinţe organizată de Federaţia de Atletism din Kenya. La această conferinţă, care s-a întins pe durata a trei zile, au participat peste 300 de atleţi. Printre cei aflaţi la eveniment a fost şi ministrul sporturilor, Amina Mohamed, care a anunţat că guvernul kenyan lucrează la o lege anti-doping mult mai aspră, care ar putea introduce sancţiuni penale în cazul sportivilor care au utilizat substanţe pentru îmbunătăţirea performanţelor sportive. Printre aceste sancţiuni se numără şi pedeapsa cu închisoarea.

În 2016, Kenya a introdus pedepse penale pentru persoanele aflate în staff-ul atleţilor, care au facilitat administrarea acestui fel de substanţe. Pentru această faptă, aceştia pot fi închişi între 1-3 ani.

Conform unui raport emis de Agenţia Mondială Anti-Doping, între 2004 şi 2018, 138 de atleţi din Kenya au fost testaţi pozitiv pentru consumul de substanţe pentru îmbunătăţirea performanţelor sportive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici