TAS a redus cu un an şi trei luni suspendarea de dopaj a maratonistei Simona Maxim

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a admis în parte apelul maratonistei Simona Maxim, suspendată pentru dopaj de Agenţia Naţională Antidoping (ANAD), instanţa de la Lausanne reducând suspendarea acesteia de la patru ani la doi ani şi nouă luni, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul atletei, Paul Mincu.

242 afișări
Imaginea articolului TAS a redus cu un an şi trei luni suspendarea de dopaj a maratonistei Simona Maxim

TAS a redus cu un an şi trei luni suspendarea de dopaj a maratonistei Simona Maxim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mă bucur foarte mult pentru decizia primită. Suspendarea de patru ani dispusă de Agenţia Naţională Antidoping a fost redusă de Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne la 2 ani şi 9 luni. O mare parte din suspendare a fost deja executată întrucât sancţiunea a început să curgă din 5 august 2013", a afirmat avocatul.

Simona Maxim, în vârstă de 30 de ani, va participa din nou la concursuri din aprilie 2016, deşi iniţial luase în calcul retragerea din activitate, a adăugat Paul Mincu. "Din luna aprilie 2016 va putea participa din nou la concursuri şi va face cu siguranţă acest lucru pentru că în tot acest timp ea s-a pregătit. A fost la un pas de a renunţa la sport întrucât suspendarea de patru ani dictată de ANAD a fost mult prea drastică. Am dovedit asta. Sunt extrem de puţine cazuri de doping în care Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne reduce suspendările decise de forurile naţionale şi internaţionale. Am beneficiat de un ajutor din partea TAS, iar cazul a fost judecat fără plata costurilor de procedură. Cred că trebuie acordată o atenţie deosebită fiecărui caz de doping deoarece miza, întotdeauna, este cariera sportivului şi nu orice sportiv are posibilitatea efectivă de a apela la tribunalul sportiv din Elveţia", a spus Mincu.

În 2013, maratonista Simona Raula Maxim a fost sancţionată de Agenţia Naţională Antidoping cu doi ani de suspendare după ce a fost depistată pozitiv cu eritropoietină combinată. De asemenea, ANAD a acuzat-o pe atletă că s-a sustras de la recoltarea probei motiv pentru care a dispus extinderea suspendării cu încă doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici