TAS a respins apelul grupării Legia Varşovia de a fi reinclusă provizoriu în Liga Campionilor

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat luni că a respins apelul grupării Legia Varşovia care solicita reincluderea în Liga Campionilor, după ce UEFA a decis să piardă la masa verde meciul retur cu Celtic Glasgow, din turul 3 preliminar, ceea ce a dus la eliminarea polonezilor din competiţie.

104 afișări
Imaginea articolului TAS a respins apelul grupării Legia Varşovia de a fi reinclusă provizoriu în Liga Campionilor

TAS a respins apelul grupării Legia Varşovia de a fi reinclusă provizoriu în Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Legia Varşovia a cerut luarea unor măsuri provizorii de urgenţă pentru a putea participa în play-off-ul Ligii Campionilor, la 20 şi 26 august, până când TAs va da o decizie finală în acest caz, însă instanţa de la Lausanne a anunţat, luni, într-un comunicat, că a respins această solicitare.

Arbitrajul TAS va continua, urmând a fi stabilit un complet care va judeca acest caz în următoarele săptămâni. Pe fond, Legia cere ridicarea sancţiunilor şi compensaţii financiare din partea UEFA.

TITLURILE ZILEI

La 14 august, Comisia de Apel a UEFA a respins memoriul înaintat de clubul Legia Varşovia, în ceea ce priveşte eliminarea din Liga Campionilor după ce a folosit un jucător în stare de suspendare în manşa secundă a turului trei preliminar. Clubul polonez spera ca membrii Comisiei de Apel să decidă reintroducerea grupării în play-off-ul LC, după ce la meciul retur cu Celtic Glasgow l-a folosit pe jucătorul Bartosz Bereszynski. Legia a pierdut meciul respectiv la masa verde, scor 0-3.

Pe teren, polonezii au câştigat ambele manşe, 4-1 pe teren propriu şi 2-0 la Glasgow, dar rezultatul stabilit la masa verde în meciul retur i-a eliminat în urma aplicării criteriului numărului de goluri marcate în deplasare.

Oficialii clubului polonez şi-au clădit apărarea pe faptul că în momentul în care Bereszynski a fost introdus pe teren, soarta calificării era deja decisă.

În urma deciziei TAS, Celtic va juca împotriva slovenilor de la Maribor în play-off-ul Ligii Campionilor, iar polonezii vor întâlni echipa FK Aktobe, în Liga Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici