Tatăl hocheistului agresat: Nu vreau ca acest subiect să fie interpretat într-un registru politic

Tatăl hocheistului Florin Marinescu, Petruţ, a declarat, miercuri, că nu doreşte ca incidentul în care a fost implicat fiul său la data de 1 decembrie, când se afla în cantonament cu lotul Under 16 al României, să intre în dezabaterea publică sau să fie interpretat într-un registru politic.

93 afișări
Imaginea articolului Tatăl hocheistului agresat: Nu vreau ca acest subiect să fie interpretat într-un registru politic

Tatăl hocheistului agresat: Nu vreau ca acest subiect să fie interpretat într-un registru politic (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

"Referitor la solicitările primite din partea presei de a face declaraţii pe marginea incidentului petrecut pe 1 decembrie în vestiarul lotului naţional olimpic de hochei Under 16 la Miercurea Ciuc, în care a fost implicat fiul meu, doresc să informez reprezentanţii presei că acest subiect nu ar trebui să intre în dezbaterea publică sau să fie interpretat într-un registru politic", a declarat Petruţ Marinescu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Petruţ Marinescu a afirmat că decizia de a depune un memoriu la Federaţia Română de Hochei, la COSR şi la ANST a fost luată în scopul de a-şi proteja copilul. "Ca orice părinte doresc să-mi protejez copilul şi consider că am avut o reacţie normală atunci când am sesizat în scris oficialii Federaţiei Române de Hochei, ai COSR, ANST şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării asupra celor petrecute. Este regretabil că memoriul transmis de mine a devenit public, acesta fiind adresat strict autorităţilor competente", a completat Marinescu.

Tatăl hocheistului a catalogat incidentul drept regretabil şi aşteaptă cu încredere ca forurile sportive să rezolve acest caz: "Consider că rezolvarea acestei situaţii este de competenţa forurilor sportive şi aştept cu încredere măsurile pe care acestea le vor crede de cuviinţă, astfel încât astfel de incidente regretabile să nu se mai repete. Aş vrea să rog reprezentaţii presei, precum şi persoanele publice din România, să respecte dreptul la intimitate al meu şi al familiei mele".

Cotidianul Prosport a publicat, miercuri, cazul jucătorului Florin Cosmin Marinescu agresat de coechipieri în timpul cantonamentului echipei naţionale de juniori Under 16, de la Mirceurea Ciuc. Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă. "Unul dintre băieţi, Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sunt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude", a povestit Florin Cosmin Marinescu, junior legitmat la clubul Steaua, în memoriul adresat forurilor sportive.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării au deschis anchete în acest caz, în timp ce Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă va propune excluderea din lotul naţional Under 16 a jucătorilor Antal Alfred, Gereb Istvan şi Molnar Akos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici