Tecău: A fost un vis să încheiem anul pe primul loc

Tenismanul Horia Tecău a declarat, luni noaptea, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, că ocuparea primei poziţii în clasamentul echipelor de dublu al ATP, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, la finalul anului, este un vis realizat.

3835 afișări
Imaginea articolului Tecău: A fost un vis să încheiem anul pe primul loc

Tecău: A fost un vis să încheiem anul pe primul loc (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"E o împlinire mare, a fost un vis al nostru după ce am câştigat Wimbledonul să încheiem anul pe locul 1. Wimbledonul ne-a oferit această oportunitate. Speram să realizăm acest lucru mai devreme, să nu fim presaţi de puncte la Londra, dar acestea sunt lucruri la care am încercat să ne gândim ca la o sursă de motivaţie. Practic tot jocul nostru s-a legat şi ne bucurăm într-un fel că am ajuns pe locul 1 învingându-i (pe fraţii Bob şi Mike Bryan), pentru că am jucat de multe ori şi era un pic nejustificat să ajungem numărul 1 fără să fi câştigat împotriva lor. Am fost cu atât mai bucuroşi că am făcut-o la Turneul Campionilor într-o semifinală. Într-un fel ne-am demonstrat că putem face acest lucru", a declarat Tecău la sosirea în ţară, într-o conferinţă de presă susţinută la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

El s-a declarat emoţionat că a jucat finala Turneului Campionilor împotriva conaţionalului sau Florin Mergea: "E emoţionant să joc împotriva lui Florin o finală. Îmi doresc să jucăm cât mai multe finale de acum înainte. Ne cunoaştem foarte bine şi nu pot să tratez acest meci că pe unul oarecare. Suntem prieteni, ne cunoaştem foarte bine, am jucat de multe ori în acest an, meciuri foarte grele. Florin a progresat mult în ultimii ani şi a ajuns un jucător foarte bun în proba de dublu. Florin s-a obişnuit să-i învingă pe fraţii Bryan, de fapt ei nu au reuşit să găsească antidotul împotriva lui Florin. Au fost multe răsturnări de situaţii la
Londra".

Horia Tecău este încrezător că tenisul românesc poate câştiga o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio. "Avem dreptul să sperăm la o medalie. Încă e devreme, mai sunt multe luni până atunci, şi multe alte turnee la care trebuie să ne concentrăm, dar bineînţeles că Olimpiada este un mare obiectiv pentru noi. Trebuie să fim în formă şi să câştigăm o medalie acolo. Cred că avem două şanse şi la dublu şi la dublu-mixt, Simona la simplu, deci, faţă de alţi ani acum putem spera credibil la o medalie şi sperăm să fim în formă atunci şi sănătoşi. Sper că numărul fanilor de tenis să crească şi datorită acestor rezultate. Ştiu că au crescut datorită Simonei şi succesului ei din ultimii ani. Nu mă gândesc mai departe la cine e pe locul unu sau doi. Îmi place progresul pe care l-am avut, vin mai mulţi copii la tenis, antrenorii au o bază mai mare de selecţie şi pot ieşi alţi campioni în viitor", a afirmat tenismanul român.

Tot pentru anul următor, Tecău şi-a propus câştigarea unui al doilea turneu de Grand Slam din cariera sa: "Mi-aş dori să câştig un al doilea trofeu de Grand Slam, o medalie la Olimpiadă. Pentru mine, Wimbledonul a fost cel mai important Grand Slam. Dacă aş fi câştigat Roland Garros-ul m-aş fi motivat să câştig Wimbledonul. Mi-a trebuit mai mutl timp pentru a mă gândi la celelalte Grad Slam-uri.
Acum m-am obişnuit puţin şi următorul Grand Slam este cel mai important pentru mine. Îmi place Londra, e un oraş din care am amintiri plăcute, mai ales acum, după ce am câştigat anul acesta 11 meciuri. Acum urmează alte obective pe care vrem să le realizăm anul viitor. Dar momentan vrem să ne bucurăm de vacanţă, o perioadă de vacanţă, o perioadă de pregătire în care vreau să discutăm despre ceea ce vreau să
realizăm. Primul nostru obiectiv este să lucrăm în continuare la jocul nostru, poate cu ajutorul unui antrenor. Poate că acum pare că nu avem nevoie, dar competiţia este puternică şi considerăm că sunt multe aspecte în jocul nostru care pot fi îmbunătăţite. La fel cum am făcut de la începutul parteneriatului nostru ne-am axat pe un progres care ne-a făcut astăzi să ajungem aici. Au fost etape, au fost paşi mărunţi făcuţi şi al fel vrem să facem în continuare. Şi bineînţeles vrem să câştigăm al doilea titlu de Grand Slam, după ce l-am câştigat pe primul în acest an. Dar pentru asta trebuie să ne întoarcem la lucrul de bază, la antrenamente şi la o îmbunătăţire a echipei".

Referitor la câştigarea Turneului Campionilor, Tecău s-a arătat încântat că a reuşit împreună cu partenerul sau să execute până la final tactica stabilită. "Am crezut de la începutul turneului, de câteva luni, pentru că marea schimbare s-a produs după câştigarea Wimbledonului, când ni s-a deschis orizontul şi am crezut că putem câştiga meciurile acestea la turneele importante. La fel a fost şi la Londra. Am avut o pregătire foarte bună în săptămânile pregătitoare, am reuşit să facem un tenis bun acolo, să fim încrezători, cu o formă fizică bună. De la meci la meci am simţit că putem câştiga puncte importante. Am fost foarte determinaţi să câştigăm şi mă bucur că aşa a ieşit la final. Noi am fost foarte concentraţi să executăm tactica stabilită, să nu ne lăsăm deloc nervii sau emoţiile negative să intre în jocul nostru. Şi am reuşit să
facem asta pe toată durata meciului. Trofeul a rămas la Londra, noi vom primi o replică mai mică şi mai puţin valoroasă. Dar nu a mai contat asta, trofeul îl avem cu noi pentru toată viaţa", a mai spus Tecău.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 2, a câştigat Turneul Campionilor la dublu, după ce a învins, duminică, în finală, cu scorulde 6-4, 6-3, cuplul Florin
Mergea/Rohan Bopanna (România/India, nr.8).

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer încheie anul 2015 pe primul loc în clasamentul echipelor de dublu, cu 7.810 puncte, în timp ce cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India) termină pe poziţia a şaptea, cu 4.435 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici