Tecău şi Rojer, victorie la debutul lor la Turneul Campionilor

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 2, a învins, luni, cu scorul de 6-2, 6-4, cuplul Marcin Matkowski/Nenad Zimonjici (Polonia/Serbia, nr. 7), în primul meci din cadrul Grupei B a Turneului Campionilor de la Londra.

338 afișări
Imaginea articolului Tecău şi Rojer, victorie la debutul lor la Turneul Campionilor

Tecău şi Rojer, victorie la debutul lor la Turneul Campionilor

Redutabili la serviciu şi la retur, campionii de la Wimbledon s-au impus fără probleme, într-o oră şi şapte minute. Învingătorii au avut doar un singur moment mai dificil, în setul al doilea, când Rojer şi-a pierdut serviciul, iar adversarii au revenit de la 0-2 la 3-2. Dar Tecău a readus echilibrul, apoi el şi olandezul au făcut break pe serviciul lui Zimonjici.

În ghemul al optulea al setului secund, Tecău s-a ciocnit cu coechipierul său şi s-a accidentat la mâna stângă, solicitând intervenţia fizioterapeului. Din fericire, problema nu a fost gravă, iar românul a dus meciul la bun sfârşit.

Participarea în grupe la competiţia de dublu de la Turneul Campionilor este recompensată cu 82.000 de euro, iar o victorie în această fază cu 32.000 de euro, astfel că învingătorii şi-au asigurat un cec în valoare totală de 114.000 de euro. De asemenea, fiecare succes în grupe este premiat cu 200 de puncte ATP.

Tecău este pentru a patra oară calificat la Turneul Campionilor, în 2011 şi 2012, cu suedezul Robert Lindstedt, şi în 2014 cu Rojer. Horia Tecău nu a trecut niciodată de faza grupelor.

Tot luni, de la ora 20.00, în Grupa B, se vor întâlni perechile Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Braizlia), cap de serie numărul 3 şi Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franţa), cap de serie numărul 6.

Duminică, în prima zi a turneului, celălalt român participant, Florin Mergea, şi partenerul său, indianul Rohan Bopanna, i-au învins, tot în două seturi, scor 6-4, 6-3, pe fraţii Bob şi Mike Bryan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici