Tempestini, băgat în corzi în Campionatul Naţional: E o provocare pentru mine!

  • Abandonul de la Raliul Argeşului i-a dat planurile peste cap pe plan intern lui Simone Tempestini, pilotul care domină Campionatul Naţional de Raliuri în ultimii şapte ani.
  • A fost depăşit în clasamentul general de Andrei Gîrtofan şi Sebastian Barbu.
  • Tempestini este în continuare concentrat pentru o luptă pe două planuri, podiumul în Campionatul European şi al şaptelea titlu de campion din carieră.
208 afișări
Imaginea articolului Tempestini, băgat în corzi în Campionatul Naţional: E o provocare pentru mine!

Tempestini, băgat în corzi în Campionatul Naţional: E o provocare pentru mine!

Tempestini câştigase autoritar ultimele 3 ediţii ale Raliului Argeşului, cu o eficienţă de peste 90% pe probele speciale, însă o mică problemă la cutia de viteze l-a forţat să abandoneze după nici 3 kilometri. Victoria i-a revenit lui Sebastian Barbu, care a fost urmat de Andrei Gîrtofan.

Astfel, în acest moment, după 3 etape dintr-un total de 9, clasamentul general pe plan intern este dominat de Andrei Gîrtofan, cu 91,4 puncte, urmat de Sebastian Barbu, cu 84,8, în timp ce Tempestini e pe 3 cu 65 de puncte. La final, se vor lua în calcul cele mai bune 7 rezultate din cele 9 runde.

„Este o provocare pentru mine şi sunt nerăbdător să urc din nou în maşina de curse. Din păcate, se întâmplă astfel de situaţii la raliu, unde o clapetă poate decide soarta etapei, dar rămân la fel de determinat să îmi îndeplinesc obiectivele”, a spus Tempestini.

Campionul naţional absolut en-titre va avea o lună iunie de foc, în etapa Europeană din Polonia, una dintre cele mai dure trasee ale sezonului, şi Raliul Bucovinei. În ambele are nevoie de rezultate foarte bune pentru a rămâne în lupta pentru obiectivele sale.

În acest moment, pilotul de la Napoca Rally Academy este pe locul 4 în topul general al competiţiei continentale, iar o clasare în Top 5 în Polonia l-ar putea propulsa pe podium. Un succes pe asfaltul din Bucovina ar fi similar cu reconfirmarea statutului de mare favorit pentru a obţine titlul pe plan intern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici