Tenis: Horia Tecău a revenit pe locul 3 în clasamentul mondial ATP de dublu

Tenismenul român Horia Tecău a urcat două locuri, până pe 3, în clasamentul mondial de dublu publicat, luni, de ATP.

517 afișări
Imaginea articolului Tenis: Horia Tecău a revenit pe locul 3 în clasamentul mondial ATP de dublu

Tenis: Horia Tecău a revenit pe locul 3 în clasamentul mondial ATP de dublu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Dublul Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a coborât trei poziţii, până pe locul 8, în clasamentul pe 2016. Cei doi nu au participat în nicio competiţie săptămâna trecută, dar a profitat de faptul că gemenii Bryan au pierdut finala turneului de la Delray Beach, în condiţiile în care americanii erau campioni en-titre.

În 2016, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au fost eliminaţi în semifinale la Rotterdam, au ajuns în semifinalele turneului de la Doha, au pierdut în primul tur la Sydney şi au fost eliminaţi în sferturile de finală ale competiţiei de Mare Şlem Australian Open.

Florin Mergea se menţine pe locul 12, cu 5.080 de puncte. Dublul Florin Mergea/Rohan Bopanna nu a participat în nicio competiţie în săptămâna 15-21 februarie.

Clasamentul ATP la dublu, în data de 22 februarie:

1. Marcelo Melo (Brazilia) 8.360 puncte
2. Jamie Murray (Marea Britanie) 7.470
3. Horia Tecău 6.740
4. Jean-Julien Rojer (Olanda) 6.740
5. Bob Bryan (SUA) 6.670
6. Mike Bryan (SUA) 6.670
7. Ivan Dodig (Croaţia) 6.145
8. Rohan Bopanna (India) 5.520
9. John Peers (Australia) 5.330
10. Bruno Soares (Brazilia) 5.160

Cuplul alcătuit din tenismenul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a fost desemnat cap de serie numărul unu în proba de dublu din cadrul turneului ATP de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), care începe luni şi e dotat cu premii totale de 2.249.215 dolari. Perechea Florin Mergea - Rohan Bopanna (România - India) este a doua favorită a competiţiei. În runda inaugurală, Tecău şi Rojer vor juca împotriva perechii Guillermo Garcia-Lopez (Spania)/Viktor Troicki (Serbia). Mergea şi Bopanna vor juca în primul tur contra cuplului Daniel Nestor (Canada)/Radek Stepanek (Cehia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici