Tenis: Marele Bjorn Borg l-a felicitat pe românul Victor Cornea

  • La Poznan, jucătorul român Victor Vlad Cornea a făcut pereche cu grecul Petros Tsitsipas, fratele cunoscutului Stefanos Tsitsipas.
  • În turneul din Polonia, cei doi au învins perechea din care a făcut parte Leo Borg, fiul legendarului Bjorn Borg.
  • La final, Borg senior, care şi-a însoţit fiul în Polonia, a avut cuvinte frumoase pentru Cornea, suedezul acceptând să facă o fotografie împreună cu românul.
1211 afișări
Imaginea articolului Tenis: Marele Bjorn Borg l-a felicitat pe românul Victor Cornea

Cornea şi marele Borg

Prezent la turneul challenger de la Poznan (Polonia), jucătorul de tenis Victor Vlad Cornea, elevul sibianului Marius Vecerdea - finul preşedintelui Klaus Iohannis, a făcut echipă, în premieră, cu grecul Petros Tsitsipas, nimeni altul decât fratele finalistului de la Roland Garros - Stefanos Tsitsipas!

Cei doi au câştigat miercuri, în optimile de finală, împotriva perechii formate din Leo Borg (18 ani, fiul marelui campion suedez Bjorn Borg, prezent în loja arenei centrale din Poznan) şi polonezul Alex Orlikovski, în două seturi, scor 6-2, 6-4.

Deşi i-a învins fiul, marele Borg l-a felicitat pe Victor, iar la final a acceptat să se fotografieze împreună. În vârstă de 65 de ani, Borg a fost lider mondial, cu 11 titluri de Mare Şlem în palmares (6 la Roland Garros şi 5 la Wimbledon). Legăturile cu România sunt date de faptul că, în perioada 1980-1984, nordicul a fost căsătorit cu fosta noastră jucătoare de tenis Mariana Simionescu.

Victor împreună cu Petros Tsitsipas au pierdut, azi, în sferturile de finala ale turneului de la Poznan, cedând în super-tiebreak, după ce au avut minge de meci la scorul de 6-2, 5-4, împotriva favoriţilor numărul 1 ai turneului: brazilianul Fernando Romboli şi spaniolul David Vega-Hernandez. A fost 2-6, 7-6 (0), 10-3.

Victor Cornea, pentru Mediafax:

”Mă bucur în primul rând că am jucat bine la Poznan, în al doilea rând că parteneriatul cu Petros Tsitsipas a început foarte bine şi chiar mi-a transmis că îşi doreşte foarte mult să continuăm.

În al 3-lea rând, mă bucur de aprecierile lui Petros, care mi-a transmis că mă consideră la fel de bun partener ca şi fratele lui, Stefanos, şi mai ales faptul că el consideră nivelul meu de joc în Top 50 mondial la dublu!!!

Nu în ultimul rând, mă bucur de aprecierile lui Bjorn Borg, care m-a felicitat în mod special după meci şi mi-a transmis succes în continuare.

Mulţumesc oamenilor care m-au sprijinit în acest an extrem de greu: antrenorilor Marius Vecerdea şi Sebi Popa de la Tenis Club Pamira şi mai ales lui Ştefan Băcilă pentru suportul financiar de care am atâta nevoie în aceasta perioadă”.

Stefanos, invitat la Sibiu Open

Cel mai probabil, Petros Tsitsipas va fi prezent alături de Victor si la Sibiu Open - turneu aflat la a 10-a ediţie. Iar celebrul său frate a fost invitat să-l susţină, însă nu a confirmat încă prezenţa.

”Suntem în discuţii şi cu Stefanos, iar în funcţie de programul de după US Open, unde sperăm să obţină primul lui titlu de Grand Şlam chiar în pofida concurenţei incredibile dată de prezenta celor 3 granzi, Federer, Djokovic şi Nadal, avem speranţa să onoreze invitaţia noastră si să viziteze Sibiu Open, pentru a-l susţine pe fratele lui şi pentru o sesiune de autografe”, a scris, pe Facebook, Marius Vederdea, organizatorul turneului sibian.

Rămas singurul turneu masculin cât-de-cât important găzduit de România, Sibiu Open este programat în perioada 13-19 septembrie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici