Tenismenul Mihăiţă Damian, suspendat un an şi amendat cu 5.000 de euro pentru că a pariat online

Tenismenul Mihăiţă Damian a fost suspendat, vineri, timp un an din competiţii şi amendat cu 5.000 de euro, după ce a fost găsit vinovat de fapte de corupţie în legătură cu pariuri sportive, potrivit unei investigaţii a Unităţii pentru Integritatea Tenisului (TIU).

794 afișări
Imaginea articolului Tenismenul Mihăiţă Damian, suspendat un an şi amendat cu 5.000 de euro pentru că a pariat online

Tenismenul Mihăiţă Damian, suspendat un an şi amendat cu 5.000 de euro pentru că a pariat online (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Potrivit anchetei, Mihăiţă Damian a deţinut două conturi la o casă de pariuri, cu care a efectuat 199 de pariuri pe evenimente din tenis, între 24 noiembrie 2011 şi 15 februarie 2013. Niciunul dintre aceste pariuri nu a vizat meciurile la care a participat.

Programul Anticorupţie din Tenis interzice în mod explicit pariurile sportive pentru toţi jucătorii profesionişti. Suspendarea are un efect imediat, iar Damian nu poate să participe nici măcar din tribune la vreun turneu sau eveniment organizat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

Jucătorul în vârstă de 23 de ani nu are clasament ATP la simplu şi se află pe locul 1.654 în ierarhia mondială de dublu. Sportivul român a evoluat doar în turnee de tip Futures.

În această săptămână, Alexandru-Daniel Carpen a fost suspendat pe viaţă din tenis pentru că a trucat partide. Tenismenul în vârstă de 30 de ani a făcut o propunere de trucare către un alt jucător, al cărui nume nu a fost menţionat, în octombrie 2013. Carpen ar fi recunoscut această acuzaţie în 2015.

Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) este o iniţiativă a Federaţiei Internaţionale de Tenis, a ATP şi WTA, cu scopul de a institui o toleranţă zero pentru orice formă de corupţie prin intermediul pariurilor sportive.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici