Tenismenul Robert Farah, numărul 1 mondial la dublu, a fost depistat pozitiv

Tenismenul columbian Robert Farah, numărul 1 mondial la dublu alături de compatriotul său Juan Sebastian Cabal, a fost depistat pozitiv şi nu va participa la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open.

592 afișări
Imaginea articolului Tenismenul Robert Farah, numărul 1 mondial la dublu, a fost depistat pozitiv

Sursa FOTO: Hepta.ro

„Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) m-a informat de prezenţa substanţei boldenon – un anabolizant interzis – la un test din 17 octombrie 2019 la Cali.” , a anunţat Farah pe contul său de Twitter.

Jucătorul de 32 de ani, câştigător alături de Juan Sebastian Cabal în 2019 la Wimbledon şi US Open, a atribuit acest test pozitiv consumului de carne columbiană contaminată cu această substanţă, folosită adeseori pentru stimularea creşterii, dar interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (WADA).

„Sunt sigur că această problemă a generat rezultatele testului.” , a declarat Farah, care a fost controlat negativ la Shanghai cu două săptămâni înainte, dar şi la celelalte 15 controale inopinate din 2019. În urmă cu două luni, perechea formată din românul Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a obţinut prima sa victorie la ediţia din 2019 a Turneului Campionilor, care reuneşte cele mai bune opt echipe ale anului, scor 6-2, 5-7, 10-8 chiar cu columbienii Juan Sebastian Cabal/Robert Farah în Grupa Max Mirnîi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici