Tennis Australia îşi apără decizia de a permite accesul jucătorilor ruşi la Australian Open

Tennis Australia a respins apelurile de interzicere a jucătorilor din Rusia la Australian Open 2023, din cauza invaziei în curs de desfăşurare din Ucraina.

635 afișări
Imaginea articolului Tennis Australia îşi apără decizia de a permite accesul jucătorilor ruşi la Australian Open

Lawn Tennis Association şi All England Lawn Tennis Club au fost amendate de ATP şi de WTA pentru că au interzis accesul jucătorilor ruşi şi belaruşi la turneul său din 2022.

Punctele de clasament nu au fost acordate la acest turneu.

Australian Open a avut reguli riguroase în ceea ce priveşte prevenirea COVID-19 în 2021 şi 2022, dar organizatorii săi au confirmat că nu vor încerca să interzică sportivii.

"Jucătorii din Rusia şi Belarus pot concura la evenimentele internaţionale de tenis doar ca persoane fizice - şi fără steaguri sau recunoaşterea ţării - ceea ce va fi cazul pentru Australian Open 2023", a declarat Tennis Australia într-un comunicat, citat de insidethegames.biz.

"Rusia şi Belarus au fost suspendate imediat din toate competiţiile de tenis pe echipe, iar evenimentele oficiale ale turneelor WTA şi ATP din aceste ţări au fost anulate."

Ambasadorul Ucrainei, Vasyl Myroshnychenko, s-a opus ideii de a-i lăsa pe ruşi să joace, spunând că organizatorii ar trebui să fie solidari cu ţara.

"Rusia manipulează sportul şi sportivii pentru a proiecta o imagine în lume, la fel cum a făcut Germania nazistă", a spus el.

"Ei se angajează în programe masive de dopaj pentru a cumpăra succese sportive ca parte a propagandei lor.

"Când permitem sportivilor din Rusia să participe la Australian Open, facem exact ceea ce vrea Putin.

"Nu contează sub ce steag concurează jucătorii din Federaţia Rusă.

"Are sânge ucrainean pe el."

Jucătorii din Rusia şi Belarus concurează în mod neutru la evenimentele Federaţiei Internaţionale de Tenis, organizaţia alegând să nu adopte recomandările Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), care ar fi interzis în mod categoric jucătorii şi oficialii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici