Tiberiu Dolniceanu şi-a asigurat medalia de bronz la CM de scrimă de la Kazan

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu, locul 5 în clasamentul mondial, şi-a asigurat, vineri, medalia de bronz la Campionatele Mondiale de scrimă ce se dispută la Kazan (Rusia), după ce s-a calificat în semifinalele probei individuale de sabie, dar a ratat a ratat calificarea în finală, informează site-ul oficial al competiţiei.

175 afișări
Imaginea articolului Tiberiu Dolniceanu şi-a asigurat medalia de bronz la CM de scrimă de la Kazan

Tiberiu Dolniceanu şi-a asigurat medalia de bronz la CM de scrimă de la Kazan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În semifinale, Tiberiu Dolniceanu a trecut cu scorul de 15-5 de germanul Max Hartung, locul 13 mondial.

Dolniceanu a fost învins în semifinale de rusul Nikolai Kovalev (15 FIE), scor 15-9.

Şi la ediţia de anul trecut a CM de scrimă, Dolniceanu a obţinut tot medalia de bronz.

Nikolai Kovalev este vicecampion mondial en-titre, după ce a ocupat locul doi în concursul de anul trecut, care a avut loc la Budapesta.

În cealaltă semifinală se vor întâlni sud-coreeanul Bongil Gu (6 FIE), care l-a eliminat în optimi pe Alin Badea, şi rusul Alexei Iakimenko (9 FIE).

Tiberiu Dolniceanu este vicecampion olimpic pe echipe la Londra. De asemenea, el a mai câştigat, tot pe echipe, medalia de aur la Campionatele Mondiale din 2009 de la Antalya, pe cea de argint la Budapesta 2013 şi pe cea de bronz la Paris 2010.

La individual, Dolniceanu este deţinătorul medaliei de bronz, pe care a câştigat-o anul trecut la Budapesta.

La Campionatele Europene, Dolniceanu are un titlu european la individual, Zagreb 2013, şi un argint pe echipe la Legnano 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici