Ţicleanu şi Victoraş Iacob fac parte din echipa de conducere a FRF a candidatului Răzvan Burleanu

Foştii fotbalişti Aurel Ţicleanu şi Victoraş Iacob fac parte, alături de alte şapte persoane, din echipa de conducere a Federaţiei Române de Fotbal a candidatului la preşedinţia FRF, Răzvan Burleanu.

518 afișări
Imaginea articolului Ţicleanu şi Victoraş Iacob fac parte din echipa de conducere a FRF a candidatului Răzvan Burleanu

Ţicleanu şi Victoraş Iacob fac parte din echipa de conducere a FRF a candidatului Răzvan Burleanu (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Acesta şi-a prezentat, luni, într-o conferinţă de presă echipa alături de care doreşte să conducă Federaţiai Română de Fotbal în situaţia în care va câştiga alegerile din 5 martie. Burleanu a explicat că din echipa sa fac parte numai profesionişti, persoane care nu au avut şi nici nu au probleme cu justiţia.

"Este prima dată când un candidat la preşedinţia unei federaţii sportive face o diferenţă clară între componenta sportivă şi componenta administrativă. Pentru ambele m-am orientat către profesionişti de primă mână, oameni care au demonstrat până acum de ce suntem în stare. În plus, este prima oară când un candidat la preşedinţia FRF aduce profesionişti în echipa sa din străinătate. Nu am alcătuit o echipă de vitrină, iar din ea nu fac parte prieteni sau rude... ci oameni care şi-au dovedit expertiza şi care nu sunt urmăriţi de justiţie şi nici nu au afaceri controversate", a spus Burleanu.

Preşedintele FR de Minifotbal a declarat că, deşi nu ştie exact numărul membrilor afiliaţi cu drept de vot, aceştia vor avea de optat între calea pro-occidentală pe care o promite el şi "calea balcanică" a celorlalţi candidaţi. "La 5 martie, România trebuie să aleagă între o cale europeană, pro-occident şi o cale balcanică. Dezvoltare sau încremenire în bâjbâieli, aceasta este opţiunea pe care fiecare dintre membrii afiliaţi va trebui să o facă. Eu însumi l-aş fi susţinut pe Gheorghe Popescu dacă ar fi fost acelaşi din 2005, luptându-se cu acest sistem şi nu cum vine astăzi şi ni-l propune pe Mircea Sandu preşedinte de onoare şi pe Adalbert Kassai, un personaj toxic pentru fotbalul românesc, în funcţia de secretar general. Aşadar noi nu ne batem cu Gheorghe Popescu, ci cu actualul sistem. Din păcate nu ştim câţi membri vor avea drept de vot, asta pentru că în loc să fie o Adunare Generală de alegeri, este o adunare în cadrul căreia se va propune dezafilierea a peste 50 de membri şi afilierea altor 20", a precizat candidatul.

Echipa de conducere a lui Răzvan Burleanu este alcătuită din nouă persoane: Zoltan Kovacs (cetăţean belgian, fost instructor UEFA) - manager sportiv care va avea în subordine Academia Naţională de Fotbal şi staful echipei naţionale; Marketa Haindlova (cetăţean ceh, specialistă în drept european şi sportiv) - director relaţii internaţionale şi politici europene; Ovidiu Dâmbean-Creţa (doctor în finanţe) - manager financiar; Laur Chiricioiu (specialist marketing-vânzări) - manager pentru dezvoltarea activităţilor comerciale; Lucian Vişcoţel (evaluator proiecte europene) - director fonduri structurale; Aurel Ţicleanu (fost fotbalist, antrenor) - director al Biroului pentru Promovarea Fotbalului (dezvoltarea fotbalului pentru copii şi juniori, activităţi de scouting); Victoraş Iacob (fost fotbalist) - membru în Biroul pentru Promovarea Fotbalului; Ciprian Paraschiv (fost fotbalist, doctor în marketing sportiv şi reprezentant al României la Comisia Europeană) - director al Biroului pentru Dezvoltare Fotbalistică şi o persoană al cărui nume nu a fost făcut public deoarece este angajat al unei organizaţii de top din România - manager pentru dezvoltare instituţională.

Prezent la conferinţa de presă, fostul fotbalist Aurel Ţicleanu a declarat că are încredere în Răzvan Burleanu, singurul candidat în opinia sa care poate redresa fotbalul românesc. "Domnul Burleanu m-a cucerit prin această viziune integrală şi integrată a revitalizării fotbalului în toate elementele ei. Din păcate în ultimul timp am pierdut foarte mult în planul performanţei din cauza faptului că nu am fost corecţi unii cu alţii. În acelaşi timp, reuşim să îndepărtăm oamenii de la stadion şi să desfiinţăm echipe cum sunt Poli Timişoara sau Universitatea Craiova. De aceea cred că este timpul să redăm fotbalul suporterilor, să repopulăm stadioanele. Am deplină încredere în Răzvan Burleanu şi în echipa sa că poate redresa fotbalul românesc", a spus Ţicleanu.

Fostul fotbalist Victoraş Iacob a afirmat că este timpul unei schimbări la conducerea fotbalului românesc. "Mă simt onorat să fiu alături de aceşti profesionişti şi mă bucur că mă pot implica în acest proiect de reconstrucţie a fotbalului românesc. Trebuie să punem punct actualului sistem şi consider că Răzvan Burleanu este cea mai competentă persoană pentru a face acest lucru. Este nevoie ca fotbalul românesc să fie văzut altfel în străinătate şi vreau să mă mândresc cu faptul că am jucat în campionatul României", a spus Iacob.

La alegerile pentru preşedinţia FRF care vor avea loc în cadrul Adunării Generale din 5 martie vor participa şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijină la alegeri pe Gheorghe Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici