Ţiriac: De 2 ani vreau să dau 100 de milioane de dolari pentru o fundaţie

Omul de afaceri, Ion Ţiriac, a declarat, luni, că de doi ani doreşte să înfiinţeze o fundaţie şi să doneze suma de o sută de milioane de dolari, dar nu a putut din cauza barierelor legislative.

280 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: De 2 ani vreau să dau 100 de milioane de dolari pentru o fundaţie

Ţiriac: De 2 ani vreau să dau 100 de milioane de dolari pentru o fundaţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Am la bani acuma, nene, de nu ştiu ce să fac cu ei. Doream să pun o sută de milioane de dolari, dar nu mi-a permis legea de doi ani să fac fundaţia. Am vorbit şi cu preşedintele Băsescu şi cu premierul Tăriceanu. Acum am la bani să mă duc la vânătoare 200 de ani de acum înainte", a spus Ţiriac.

Ion Ţiriac s-a arătat deranjat de faptul că sportivii nu se pot pregăti pe lacul Snagov din cauza şalupelor. "Încă mai avem moştenirea istorică în acest sport, este unul dintre puţinele sporturi care ne poate duce înainte. Înţeleg că fetele trebuie să plece de la Snagov, acolo unde noi ne-am trântit nişte matahale de case şi unde avem mai mulţi cai putere decât toată fabrica Ferrari la un loc. Eu mi-aş pune primul şalupa pe lacul Snagov şi i-aş da foc. Nimeni nu se plimbă cu bărcile cu pânze sau să dea la vâsle", a adăugat Ţiriac.

Ion Ţiriac a participat, luni, la hotel Radisson SAS, alături de preşedintele COSR, Octavian Morariu, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Ion Dospinescu, fosta canotoare Elisabeta Lipă, şi canotorul britanic Steve Williams, dublu campion olimpic, la premierea medaliatelor cu aur în proba de dublu rame din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, cu suma de 300.000 de lei de către firma Tempo Advertising.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici