Ţiriac: Plătesc de două ori, de patru ori, de zece ori preţul Arenelor BNR. Iau în calcul să dau în judecată Banca Naţională

Fostul tenismen Ion Ţiriac a declarat, miercuri, la Comisia economică din Senat, că este dispus să plătească de câteva ori preţul Arenelor BNR, cu condiţia ca statul român să mai construiască un bazin olimpic şi patinoar olimpic destinate copiilor care vor să facă sport.

693 afișări
Imaginea articolului Ţiriac: Plătesc de două ori, de patru ori, de zece ori preţul Arenelor BNR. Iau în calcul să dau în judecată Banca Naţională

Ţiriac: Plătesc guvernatorului de două ori, de patru ori, de 10 ori preţul Arenelor BNR

”Mulţumesc mult pentru că vă pierdeţi vremea, pentru că nu prea ne-a ascultat nimeni în ultimii 20 de ani (...) Istoria e foarte scurtă. Noi considerăm că ne aparţine oarecum şi nouă această bază (Arenele BNR – n.r.), care ne-a fost luată fără niciun fel de noimă, fără niciun fel de drept. Uitaţi, vă rog frumos să consideraţi o ofertă publică. Eu îi fac o ofertă guvernatorului o ofertă şi îi plătesc două ori, de patru ori, de 10 ori. Şi nici măcar nu îmi trebuie mie, că nu o duc la Monte Carlo. O las aici, o puneţi într-o funndaţie şi pe lângă ce e acum, mai faceţi şi bazin olimpic şi patinoar olimpic”, a spus în Comisia economică din Senat Ion Ţiriac.

El a mai spus că cele 17 hectare de la Arenele BNR sunt dedicate sportului.

”Să nu ajungă ce a ajuns BTT-ul. Ar fi păcat. Iar, pe de altă parte, zău, cei de la bancă nu au ce să facă cu ea. Au făcut un hotelaş acolo, cu zece camere, e ceva construit acolo. Nu consider că dumnealor au făcut ceva rău, dar de ce l-au luat, nu mă întrebaţi pe mine. O bancă naţională este făcută să aibă grijă de băncile din ţara aia, de sistemul financiar, de EURIBOR, de ROBOR, dar nu de copii care se duc sau nu se mai duc să joace tenis”, a adăugat fostul tenisman.

Ion Ţiriac ia în calcul să dea în judecată Banca Naţională pentru Arenele BNR

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat, miercuri, că există posibilitatea acţionării în judecată a Băncii Naţionale pentru ca Arenele BNR să revină la Ministerul Sportului, existând suspiciuni că Arenele nu au ajuns în mod legal în proprietatea băncii centrale.

Întrebat dacă există posibilitatea unui proces pentru ca Banca Naţională să fie nevoită să înapoieze Arenele BNR patrimoniului Ministerului Tineretului şi Sportului, Ion Ţiriac a răspuns: ”Am ajuns la concluzia să-i dăm în judecată după ce am calculat luni de zile cum s-a vândut această bază, cum a ajuns la dumnealor această bază, ce-au făcut cu ea şi vreau să văd dacă cineva poate să judece normal. După părerea multor legişti, această bază nu s-a vândut corect, nu s-a vândut la un preţ real”.

Ion Ţiriac a spus că baza sportivă trebuie să fie dedicată sportului care a pierdut-o ”gratis”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici