Tokyo 2020. Marian Drăgulescu, prima reacţie după calificarea la Jocurile Olimpice: Este singura medalie care îmi lipseşte din palmares

Marian Drăgulescu, în vârstă de 38 de ani, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

730 afișări
Imaginea articolului Tokyo 2020. Marian Drăgulescu, prima reacţie după calificarea la Jocurile Olimpice: Este singura medalie care îmi lipseşte din palmares

Tokyo 2020. Marian Drăgulescu, prima reacţie după calificarea la Jocurile Olimpice: Îmi bate inima tare la gândul că port treningul României

Gimnastul de la Steaua, triplu medaliat la JO şi octuplu campion mondial, a pătruns luni seară, 7 octombrie, în finala de la sărituri a CM de la Stuttgart, după ce a obţinut a şasea notă din calificări, 14,624, după 14,616 la prima, respectiv 14,633 la cea de-a doua tentativă. Bucureşteanul va fi prezent astfel la a cincea ediţie a Jocurilor Olimpice din carieră.

"Nu foarte mulţi sportivi au şansa să participe la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice, de aceea sunt foarte recunoscător şi mândru să duc tradiţia gimnasticii româneşti mai departe. Marii campioni m-au făcut să extrag de la ei calităţile vitale pentru o carieră lungă şi prodigioasă. Mie îmi bate inima din ce în ce mai tare doar la gândul că port treningul cu România, că publicul din sală aude numele ţării mele.

Totul e să ştii cum să absorbi această presiune şi să te hrăneşti cu ea pentru a-ţi construi încă un avantaj pe care l-ai putea avea împotriva adversarilor", a spus Marian Drăgulescu, pentru ProSport.

Întrebat de cum se simte la aproape 39 de ani, gimnastul a răspuns: "La 20 de ani te ajută mai mult corpul. Spre 40… Trebuie să cam negociez cu el. Ăsta e cursul firesc al vieţii, toţi ajungem acolo, dar cu o bună pregătire poţi să te autodepăşeşti, indiferent de vârstă, şi în disciplinele foarte tehnice, unde fiecare detaliu contează".

Marian Drăgulescu a dezvăluit pentru ProSport că este decis să dea totul pentru a obţine aurul olimpic:

"Cea mai mare motivaţie rămâne şansa de a câştiga singura medalie care îmi lipseşte din palmares, cea de aur de la Jocurile Olimpice. Dacă mai ridic nota de plecare la sărituri, automat cresc şi şansele mele. Fiecare etapă cu momentul ei, cu siguranţă că este din ce în ce mai greu, nivelul nu a stat în loc, a crescut foarte mult şi au apărut foarte mulţi sportivi tineri puternici".

Finala de la sărituri a CM de la Stuttgart va avea loc duminică, de la ora 14:00, în direct pe TVR. Marian a devenit al 50-lea component al delegaţiei României la JO din Japonia, din 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici