Tokyo va găzdui Campionatele Mondiale de atletism din 2025

Tokyo a fost ales ca oraş gazdă pentru Campionatele Mondiale de atletism din 2025, a anunţat joi organismul de coordonare al sportului, cu o zi înainte ca evenimentul din acest an să înceapă la Eugene, Oregon, cu un an mai târziu decât era prevăzut, din cauza COVID-19.

180 afișări
Imaginea articolului Tokyo va găzdui Campionatele Mondiale de atletism din 2025

Tokyo va găzdui Campionatele Mondiale de atletism din 2025

Nairobi, Silezia şi Singapore au mai depus oferte pentru organizarea campionatului, în timp ce Budapesta va găzdui evenimentul din 2023, mai scrie Reuters.

"În cadrul unui lot extrem de puternic de candidaţi, Tokyo a oferit o ofertă convingătoare", a declarat preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, după decizia Consiliului de conducere al WA.

Tokyo a organizat evenimentul în 1991, evidenţiat de incredibilul duel pentru doborârea recordului mondial la săritura în lungime dintre medaliatul cu aur Mike Powell şi Carl Lewis. În 2007 campionatul a avut loc tot în Japonia, Osaka fiind gazda evenimentului.

Consiliul a confirmat, de asemenea, că, după Campionatele Mondiale de Atletism Cross Country de anul viitor de la Bathurst, Australia, următoarele două ediţii vor avea loc la Medulin şi Pula, Croaţia (2024) şi Tallahassee, Florida (2026).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici