Tommy Paul câştigă duelul american cu Shelton şi îl aşteaptă pe Rublev sau pe Djokovic în semifinală

Duelul 100% american din sferturile de finală ale turneului masculin de la Australian Open a fost câştigat miercuri de mai experimentatul Tommy Paul, numărul 35 mondial, care l-a învins comppatriotul său Ben Shelton (89 ATP), în 4 seturi, într-un meci de 3 ore şi 8 minute.

169 afișări
Imaginea articolului Tommy Paul câştigă duelul american cu Shelton şi îl aşteaptă pe Rublev sau pe Djokovic în semifinală

Tommy Paul câştigă duelul american cu Shelton şi îl aşteaptă pe Rublev sau pe Djokovic în semifinală

Învingător cu 7-6(6), 6-3, 5-7, 6-4 pe Rod Laver Arena, Paul a controlat o mare parte din meci cu jocul său agresiv, dar constant pe linia de fund. O revenire greoaie a lui Shelton a dus la un al patrulea set, dar Paul a dat o replică consistentă pentru a pune capăt debutului în turneu al adversarului său în vârstă de 20 de ani. Ambii jucători s-au aflat la prima lor prezenţă într-un sfert de finală la un Grand Slam.

După ce trei americani au ajuns în sferturile de finală de la Melbourne pentru prima dată din anul 2000, Paul este primul american care ajunge în semifinale de la Andy Roddick în 2009 şi al treilea american activ care ajunge în sferturile de finală ale unui Grand Slam (după John Isner şi Frances Tiafoe). Meciul dintre Paul şi Shelton, un debut pe Laver Arena pentru amândoi, a fost primul sfert de finală la un turneu major în care au jucat doi americani, de la Australian Open 2007.

Paul, nr. 35 mondial, a fost la fel de ofensiv ca şi adversarul său, ambii jucători fiind eficienţi la serviciu şi la început de raliu în cea mai mare parte a meciului de trei ore şi 8 minute. Dar Paul a fost superior în schimburile mai lungi, reuşind 43 de lovituri câştigătoare faţă de 26 de erori neforţate.

Deşi Shelton a servit cu o viteză mai mare decât adversarul său, Paul a fost mai eficient în a-şi susţine loviturile, câştigând 86% din punctele cu primul serviciu, faţă de 76% pentru Shelton - în ciuda celor 24 de aşi ai tânărului american.

La finalul unui set inaugural de înaltă calitate, în care a existat doar o singură minge de break - salvată de Shelton la 1-1 - un singur mini-break a decis tie-break-ul, când Paul a câştigat două schimburi prelungite de la 6/6.

Presiunea exercitată de jucătorul în vârstă de 25 de ani la retur şi-a spus cuvântul în setul doi, când a transformat a patra şansă de break a meciului pentru a conduce cu 4-2 - dar numai după ce a salvat primele două şanse de break ale meciului pentru Shelton.

Paul a fost la un pas de o victorie în trei seturi, având un break avans la 4-3 în setul al treilea, însă Shelton şi-a revenit a făcut două break-uri şi a prelungit meciul - spre deliciul publicului de pe Laver.

În setul patru, Shelton nu a mai fost capabil să producă o revenire, Paul dominând la serviciu după ce şi-a asigurat un break chiar în deschidere, al treilea al său din meci, pentru ca mai apoi să valorifice a doua minge de meci procurată.

În această săptămână, Paul a urcat 16 poziţii până pe locul 19 în clasamentul ATP Live Rankings, pregătindu-se să intre pentru prima dată în Top 20. El ar ajunge în Top 10 dacă ar reuşi să câştige primul său titlu de Grand Slam la Melbourne, urmând ca Novak Djokovic sau Andrey Rublev să fie adversarul său din semifinală.

Ajungând în sferturi la debutul său la Australian Open, Shelton a urcat 46 de locuri în clasamentul ATP Live Rankings, ajungând pe locul 43.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici