Torje: Trebuie să uităm meciul cu Bosnia, pentru că ne aşteaptă o partidă importantă cu Luxemburg

Mijlocaşul Gabriel Torje a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Bacău, că jucătorii echipei naţionale trebuie să uite de înfrângerea din partida cu Bosnia-Herţegovina, pentru că urmează o partidă "foarte importantă" cu Luxemburg, la Piatra Neamţ.

92 afișări
Imaginea articolului Torje: Trebuie să uităm meciul cu Bosnia, pentru că ne aşteaptă o partidă importantă cu Luxemburg

Torje: Trebuie să uităm meciul cu Bosnia, pentru că ne aşteaptă o partidă importantă cu Luxemburg (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Trebuie să uităm meciul din Bosnia, pentru că avem un meci foarte important mâine (n.r. - marţi). Nu trebuie să ne mai gândim la ceea ce s-a întâmplat acolo şi la cum am pierdut, pentru că nu vom face nimic. Avem nevoie de victorie în meciul de mâine, pentru a ne reface moralul. Important este să uităm meciul din Bosnia, chiar dacă este foarte greu. Fotbalul de aceea este foarte frumos, pentru că îţi dă şansa la trei-patru zile să joci un alt meci şi să îţi refaci moralul. Putem să învingem Luxemburg, aşa cum putem învinge orice altă echipă", a spus Torje.

Gabriel Torje este de părere că selecţionerul Răzvan Lucescu ar trebui să continue la echipa naţională:

"Trebuie să credem până la final, atâta timp cât mai avem şanse teoretice. Trebuie să muncim, să fim conectaţi sută la sută şi să încercăm să câştigăm fiecare meci. Am început un proiect împreună, am început această campanie şi sper să o ducem până la capăt împreună şi să încercăm să ne calificăm, chiar dacă sunt şanse mici. Este greu, dar trebuie să ne jucăm şansa. Noi am jucat toate meciurile grele, cu adversarii importanţi, în deplasare, iar după aceea avem cu ei acasă. Putem merge în Albania să câştigăm", a adăugat Torje.

Mijlocaşul dinamovist sper că suporterii echipei naţionale să îi susţină pe jucători aşa cum au făcut-o fanii bosniaci la meciul de sâmbătă, de la Zenica:

"Sperăm ca suporterii să ne susţină, cum au făcut-o bosniacii. Chiar dacă erau conduşi la pauză, în repriza a doua au fost alături de ei. La fel avem şi noi nevoie, să fim susţinuţi pe tot meciul. Nu ştiu dacă este bine să se comporte urât cu noi, pentru că am făcut tot ce a depins de noi. Am dat totul şi am încercat să câştigăm", a completat Torje.

Gabriel Torje a afirmat că faultul din care Bosnia-Herţegovina a egalat, a fost acordat prea uşor:

"Am omorât un om? Sincer? Am omorât un om? Au fost cinci sau şase greşeli până să se ajungă la faultul meu şi nici măcar nu a fost fault acolo. Nu a fost o problemă de arbitraj, ci a fost un fault acordat foarte uşor. Mingea ieşise în aut, iar jucătorul lor s-a aruncat pe burtă, era normal să forţeze", a precizat Gabriel Torje.

Gabriel Torje a menţionat că în cazul în care ar fi fost mai multă atenţie la fazele fixe, România ar fi putut avea cu cinci puncte mai mult în clasament:

"În Bosnia am pierdut din două faze fixe, iar acest lucru este foarte dureros, dar în meciul de marţi sperăm să câştigăm. Am avut o problemă cu fazele fixe, trebuie să o remediem, pentru că am pierdut două puncte cu Albania, iar acum trei puncte. Nu au fost greşeli decât în acele două fixe, iar nimeni nu ştie ce s-a întâmplat. Puteam să avem, la ora actuală, dacă eram mai atenţi în trei faze, să avem cu cinci puncte mai mult. Nimănui nu îi convine să fie în coada clasamentului", a conchis Torje.

Reprezentativa de fotbal a României a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-1), de selecţionata Bosniei-Herţegovina, într-un meci contând pentru grupa a patra de calificare la Campionatul European din 2012, aceasta fiind a doua înfrângere a "tricolorilor" în preliminarii.

Echipa naţională a României, va întâlni, marţi, la Piatra Neamţ, de la ora 20.45, reprezentativa Luxemburgului, într-un meci din grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici