Tragere la sorţi: FCSB va juca cu Lazio, în 16-imile Europa League! INTERVIU PROSPORT: Cristiano Bergodi a dezvăluit punctele slabe ale echipei Lazio

Tragerea la sorţi a 16-imilor Europa League are loc la Nyon (Elveţia). Partidele se vor disputa pe 15, respectiv 22 februarie, în dublă manşă. Pentru că a pierdut primul loc în grupă, FCSB nu este în urna capilor de serie şi va primi un adversar mai dificil.

1493 afișări
Imaginea articolului Tragere la sorţi: FCSB va juca cu Lazio, în 16-imile Europa League! INTERVIU PROSPORT: Cristiano Bergodi a dezvăluit punctele slabe ale echipei Lazio

FCSB va juca cu Lazio, în 16-imile Europa League! LIVE TEXT Prosport

Cristiano Bergodi (53 de ani) locuieşte într-un oraş la 40 de km distanţă de Roma şi nu pierde niciun meci al grupării a cărei banderolă a purtat-o la finele anilor 80 şi începutul anilor 90.

Într-un interviu pentru ProSport, fostul antrenor al Stelei, Bergodi susţine că FCSB nu a avut noroc la tragerea la sorţi pentru 16-imile Europa League pentru că Lazio impresionează la capitolul posesie şi excelează prin jocul colectiv. În opinia fostului antrenor al Stelei - omul care l-a înfruntat în vestiar pe George Becali - Lazio va termina acest sezon de Serie A în primele patru echipe.

Domnule Bergodi, v-am sunat pentru a vă întreba ce şanse are FCSB în dubla cu Lazio?
Da, am urmărit tragerea la sorţi, nu a mai avut noroc Steaua, îi va fi foarte, foarte greu. Lazio e într-o formă foarte bună.

Mai mergeţi la meciurile echipei dumneavoastră de suflet?
Am văzut-o pe Lazio în foarte multe meciuri în acest sezon şi pot să zic că este o echipă foarte puternică. Nu se bate la titlu, dar ţinta lor este locul patru pentru a ajunge în preliminariile Ligii Campionilor. Joacă în sistem 3-5-1-1 cu Immobile care excelează prin pătrunderile sale. E un atacant cu un simţ al porţii incredibil, care pendulează mult şi în afara careului. Din spatele lui vine Luis Alberto sau Milinkovici-Savic, jucători cu o viziune a jocului extraordinară. Au şut, au ultima pasă şi se simt din priviri cu Ciro Immobile. De la ei vine pericolul! Cred că Steaua nu a mai avut, din păcate, noroc la această tragere la sorţi. În afara jucătorilor despre care ţi-am vorbit, un plus foarte mare îl va aduce echipei Anderson, care va reveni în lot peste câteva meciuri. (n.r. - a revenit pe 6 decembrie la antrenamente)

Credeţi că FCSB poate miza mai mult pe jocul pe benzi?
Nu cred. Forţa lor provine mult şi din benzi, ară terenul fotbaliştii lor de pe aripi. Iar consistenţa e dată de mijloc, au cinci mijlocaşi care sunt pe tot terenul. Pentru a rezuma, forţa lor e dată de posesie. S-a văzut asta în meciul cu Juventus, şi cu Roma, au pierdut, dar Roma e în mare formă.

Care sunt punctele vulnerabile ale lui Lazio?
Ştefan Radu şi De Vrij sunt oamenii de care nu se trece în defensiva lui Lazio. Au o poziţionare foarte bună, au vârstă de partea lor şi duelurile cu atacanţii mari ai Europei. Uneori, vulnerabil pare doar Wallace. Sau câteodată Bastos. Jocul colectiv este atuul lui Inzaghi, în timp ce Steaua se bazează, din ce am urmărit, mai mult pe jocul individual. Îmi place Man, e un jucător tânăr care a crescut foarte mult, îmi place Budescu. Dar cred că în spatele vârfului se simte confortabil, nu în stânga. Pentru a face o comparaţie, Budescu este un fel de Luis Alberto de la Lazio. În schimb, Steaua suferă în atac. Dacă Dică va juca cu un singur atacant, să spunem Gnohere, îi va fi foarte greu împotriva a trei fundaşi care te citesc imediat. Îmi place Gnohere, e masiv, e puternic, dar cred mai mult în Alibec.

De ce?
Pentru că atunci când eram antrenor la Târgu Mureş mă uitam ce-i pregătea Şumudică. Avea jucători de creaţie în spatele lui şi n-avea nevoie să iasă în 40 de metri pentru a-şi risipi energia. El trebuia să stea în 20 de metri şi să marcheze. O slăbiciune a Stelei e dată şi de fundaşii laterali. Au calităţi bune în plan ofensiv, dar unui adversar cu tehnică în regim de viteză îi este uşor să treacă de Enache, pentru că el nu face faza defensivă la acelaşi nivel cu faza de atac. La Lazio vine un taifun pe benzi: Jordan Lukaku (n.r. - 23 de ani) rade tot în calea sa, are o pregătire fizică senzaţională. Lulic vine cu experienţă şi aduce varietate. În dreapta, e şi mai şi!

Cum e perceput Ştefan Radu la Lazio?
Ca unul dinter liderii echipei. Şi-a câştigat acest statut prin felul în care s-a sacrificat pe teren.

Despre Simone Inzaghi se spune că e o enciclopedie când vine vorba despre documentarea despre adversari...
Lotito a ales bine pentru că i-a oferit credit lui Simone, pregăteşte excelent o partidă şi se informează despre fiecare jucător în parte, astfel că la ora jocului fiecare ştie ce are de făcut.

O ultimă întrebare. Ce pronostic daţi pentru dubla din 15 şi 22 februarie?
Mare atenţie la atacanţii lor în condiţiile în care am văzut că s-au accidentat fundaşii centrali. Stelei îi va fi foarte greu şi pentru că Lazio va avea meciuri non-stop până atunci, dar eu îi urez mult succes! Cel mai bun să meargă mai departe!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici