Tranzacţie uriaşă în fotbalul european. AS Roma ar putea fi vândută omului de afaceri Dan Friedkin pentru 750 de milioane de euro

AS Roma a anunţat luni, că se află în discuţii cu grupul condus de americanul Dan Friedkin în privinţa vânzării clubului de fotbal, deşi, până în prezent nu există nicio înţelegere oficială. Suma ar fi 750 de milioane de euro, transmite Reuters.

100 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie uriaşă în fotbalul european. AS Roma ar putea fi vândută omului de afaceri Dan Friedkin pentru 750 de milioane de euro

Tranzacţie uriaşă în fotbalul european. AS Roma ar putea fi vândută omului de afaceri Dan Friedkin pentru 750 de milioane de euro

Echipele de fotbal europene de top au adunat sume importante de la unii dintre cei mai bogaţi investitori din lume în ultimii 10 ani, în timp ce jocul atrage tot mai mulţi fani în pieţe profitabile ca Asia, Statele Unite şi Orientul Mijlociu.

Un consorţiu condus de Friedkin intenţionează să cumpere AS Roma pentru 750 de milioane de euro, cu tot cu datorii, o evaluare record pentru echipa din Seria A.

Acţiunile clubului au deschis în creştere cu mai bine de 9%, ajungând la nivelul de 4,3% până la ora 9:00.

„Orice înţelegere cu Grupul Friedkin este rezultatul pozitiv al auditului intern din cadrul AS Roma”, a informat clubul într-un comunicat.

AS Roma şi-a schimbat ultima oară acţionarii în 2012 când a fost preluată de un grup de investitori americani, condus de James Pallotta, care a devenit preşedintele clubului. Sub conducerea lui Pallotta, echipa nu a reuşit să îşi reatingă potenţialul, întrucât cel mai recent titlu câştigat fiind în anul 2001.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici