Trei ambarcaţiuni româneşti calificate în fazele următoare la Campionatul Mondial de Canotaj

Campionatele Mondiale de Canotaj de la Racice, din Cehia, au început duminică, având trei ambarcaţiuni româneşti la start, în prima zi a întrecerilor.

330 afișări
Imaginea articolului Trei ambarcaţiuni româneşti calificate în fazele următoare la Campionatul Mondial de Canotaj

Federatia Romana De Canotaj, Facebook

Ionela Cozmiuc a fost prima în seria sa la simplu catergorie uşoară. Ea a acces direct în semifinale şi s-a apropiat la 8 secunde de recordul mondial al probei, acoperind distanţa de 2000 m, în 7:31.54, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

„Mi-am făcut cursa mea, sunt mulţumită şi cred că în acest moment medalia e mai importantă decât recordul mondial. Mai am două curse şi vreau să le gestionez bine pe fiecare.”, a declarat campioana europeană a probei, Ionela Cozmiuc.

Direct în semifinale s-au calificat de pe primul loc în serie şi băieţii din echipajul de dublu rame, Sergiu Bejan-Marius Cozmiuc. Românii au avut parte de vânt puternic pe ultima jumătate a cursei dar au reuşit să termine primii în 6:27.74.

„Avem resurse fizice, suntem mulţumiţi şi ne bucurăm că ne-am calificat direct în semifinale”, a spus imediat după ce a ieşit din barcă Marius Cozmiuc. „A fost o cursă dusă bine la capăt în condiţii de vânt pe ultima mie şi suntem mulţumiţi de cum a alunecat barca. Vom avea o zi de pauză pentru ca ne-am calificat direct în semifinale şi abia aşteptăm să concurăm şi în barca de 8+1!”, a punctat Sergiu Bejan.

Mezinii lotului masculin, vâslaşii din barca de dublu, Andrei Cornea-Ionuiţ Cojocaru, au terminat în coasta celebrilor croaţi Sinkovic şi de pe locul 2 în serie s-au calificat în sferturi. Vântul din prima parte a cursei a făcut ca barca să fie greu de condus.

„Am încercat să facem cursa noastră cea mai bună, în general a fost bine dacă lăsăm vântul deoparte!”, a confirmat Ionuţ Cojocaru.

”Chiar foarte bine, nu mă aşteptam să fie asa la debutul la mondiale, am trecut de prima cursă şi ne concentrăm să fie bine şi mai departe!”, a completat Andrei Cornea.

Luni, cu începere de la ora 11.00, vor concura pentru România echipajele de dublu rame, dublu vâsle, patru rame şi patru vâsle la feminin, patru rame şi patru vâsle la masculin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici