Trei foşti conducători din fotbalul chinez, arestaţi într-o anchetă ce vizează meciuri trucate

Poliţia a arestat trei foşti conducători din fotbalul chinez, printre care se află şi fostul preşedinte al federaţiei, Xie Yalong, în cadrul unei anchete privind trucarea unor meciuri.

87 afișări
Imaginea articolului Trei foşti conducători din fotbalul chinez, arestaţi într-o anchetă ce vizează meciuri trucate

Trei foşti conducători din fotbalul chinez, arestaţi într-o anchetă ce vizează meciuri trucate (Imagine: Montaj Foto)

Fostul preşedinte al Federaţiei de Fotbal din China, Xie Yalong, fostul manager al echipei naţionale de fotbal a Chinei, Wei Shaohui, şi fostul conducător al arbirilor, Li Dongsheng, sunt bănuiţi că au aranjat meciuri, primind în schimb recompense financiare, potrivit postului de televiziune China Central.

Cei trei foşti responsabili au fost audiaţi şi puşi sub acuzare pe data de 12 septembrie.

Fotbalul profesionist din China este afectat de mult timp de suspiciuni de meciuri trucate, pariuri ilicite şi corupere de arbitri.

Scandalul a izbucnit la începutul anului, când succesorul lui Xie la preşedinţia federaţiei, Nan Yong, şi doi dintre colaboratorii săi apropiaţi au fost arestaţi pentru corupţie şi meciuri trucate. Tot atunci, au fost arestaţi zeci de oficiali şi arbitri. Procesul în acest caz urmează să aibă loc.

Xie Yalong a fost preşedintele federaţiei chineze între 2005 şi 2009, în timp ce Nan Yong a ocupat această funcţie mai puţin de un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici