Trei goluri anulate şi rasism din partea fanilor, la meciul Tottenham-Lazio, arbitrat de un român

Partida Tottenham - Lazio, scor 0-0, din grupele Ligii Europa a avut trei goluri anulate în dauna formaţiei engleze, deciziile fiind criticate de tehnicianul Andre Villas-Boas. Totodată, un grup de fani italieni a fost acuzat de rasism la adresa unor jucători ai gazdelor. Partida a fost arbitrată de un român.

641 afișări
Imaginea articolului Trei goluri anulate şi rasism din partea fanilor, la meciul Tottenham-Lazio, arbitrat de un român

Trei goluri anulate şi rasism din partea fanilor, la meciul Tottenham-Lazio, arbitrat de un român (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ovidiu Haţegan a arbitrat, joi seară, meciul Tottenham - Lazio, scor 0-0, din grupele Ligii Europa, partidă la care a anulat trei goluri ale echipei engleze, fiind criticat de tehnicianul echipei britanice. Pe de altă parte un grup de fani italieni a fost acuzat de rasism la adresa unor jucători ai Tottenham. 

Haţegan a anulat un gol înscris de Clint Dempsey, în minutul 22 şi o reuşită a lui Steven Caulker '69, dar şi un gol al lui Jermain Defoe, la acesta din urmă decizia românului fiind considerată corectă de presa din Anglia.

"Am trimis mingea în plasă de trei ori, dar din păcate, din cauza greşelilor arbitrului nu am avut golurile pe care le meritam. Nu am căutat o explicaţie apoi, deoarece nu este corect faţă de arbitru. Este decizia lui şi asta este. Noi nu am văzut nimic la Caulker pentru nevalidarea golului. L-a învins pe Stefano Mauri, unul dintre cei mai puternici jucători de la Lazio la mingile înalte, şi a înscris un gol în regulă. Nu am văzut nimic şi suntem dezamăgiţi de situaţie, dar şi de golul lui Dempsey. Însă am fost foarte foarte mulţumit de prestaţia jucătorilor. Am jucat extrem de bine şi am depus multe eforturi. Am arătat pozitiv şi am atacat pe toată durata partidei", a declarat antrenorul formaţiei Tottenham, Villas-Boas, conform The Telegraph.

Clint Dempsey consideră de asemenea că golul său era valid: "Eram pe linie, am primit o minge bună de la Gareth Bale şi mă gândeam că am înscris, dar s-a semnalizat ofsaid".

Pe de altă parte, presa engleză scrie că mai mulţi fani ai echipei Lazio au avut un comportament rasist la adresa jucătorilor Jermain Defoe şi Aaron Lennon, sub privirile preşedintelui UEFA, Michel Platini, prezent la meci. Ambii fotbalişti au părut să fie ţinta unor fanilor italieni, care au imitat ţipetele de maimuţă. Tottenham va decide astăzi dacă va depune o plângere la UEFA.

Tehnicianul Andre Villas-Boas a spus că nici el şi nici jucătorii săi nu au auzit ţipete precum cele ale maimuţelor. "Nu am auzit nimic. Autorităţile sunt cele care trebuie să cerceteze. Eu nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat, iar fotbaliştii erau de asemenea concentraţi asupra jocului. Însă dacă acuzaţiile vor fi dovedite, cred că UEFA va trebui să investigheze. UEFA este foarte activă în astfel de situaţii, iar obiectivul general este eliminarea rasismului din fotbal", a afirmat Villas-Boas.

Ovidiu Haţegan a fost ajutat, la meciul de joi, de asistenţii Zoltan Szekely şi Octavian Şovre şi de asistenţii suplimentari Alexandru Tudor şi Istvan Kovacs. Arbitru de rezervă a fost Cristian Nica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici