Trei românce în echipa ideală a CM de handbal under 18

Sportivele române Lorena Ostase, Bianca Maria Bazaliu şi Cristina Laslo au fost incluse în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal feminin under 18, conform site-ului oficial al federaţiei internaţionale de profil.

201 afișări
Imaginea articolului Trei românce în echipa ideală a CM de handbal under 18

Lorena Ostase (Imagine: Aleksandar Djorovic/Mediafax Foto)

Echipa ideală a fost aleasă de un juriu format din experţi IHF.

Cea mai bună jucătoare a turneului din Macedonia a fost desemnată germanca Emily Bolk.

Lorena Ostase a fost aleasă cel mai bun pivot, Bianca Bazaliu cel mai bun inter stânga, iar Cristina Laslo cel mai bun centru.

Din echipa ideală a turneului mai fac parte Jessica Jochims (Germania), Itana Grbic (Muntenegru), Stine Bindlev Holm (Danemarca), Durdina Malovic (Muntenegru) şi Sojeong Yu (Coreea de Sud).

TITLURILE ZILEI

Echipa naţională de handbal feminin under 18 a României a câştigat, duminică, titlul mondial, impunându-se în finala cu Germania, scor 32-21 (15-7), la competiţia desfăşurată în Macedonia.

Sportivele române au început Campionatul Mondial din Macedonia în grupa C, alături de Danemarca, Germania, Argentina, Macedonia şi Uzbekistan. România s-a clasat a doua în această grupă, în care de asemenea a învins Germania, scor 27-25, şi a acces în optimi, fază în care a trecut de Croaţia, scor 28-22. În sferturile de finală, handbalistele din România au învins Olanda, scor 36-22, iar în semifinale s-au impus în faţa Muntenegrului, scor 28-25.

La ediţia din 2012, medalia de aur a fost câştigată de Danemarca, urmată pe podium de Rusia şi Norvegia. Echipa României s-a clasat atunci pe locul patru, după ce a pierdut finala mică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici