Trofeul Carpaţi debutează vineri

Naţionala feminină de handbal a intrat în linie dreptă cu pregătirile pentru Campionatul European din Franţa (29 noiembrie – 16 decembrie), iar vineri şi sâmbătă va susţine ultimele teste la Trofeul Carpaţi.

217 afișări
Imaginea articolului Trofeul Carpaţi debutează vineri

Trofeul Carpaţi debutează vineri

Întrecerea ajunsă la o ediţie specială – numărul 50 – se va desfăşura în Sala Polivalentă, cu România A, România B, Serbia şi Rusia.

După un test cu Polonia B şi altul cu România B la ultima acţiunea a primei reprezentative, de această dată, fetele care ne vor reprezenta la Euro vor avea parte de două teste adevărate, cu Serbia şi Rusia.

„Este important pentru noi să ne găsim ritmul ca echipă. Sigur, dacă vor mai apărea probleme pe parcursul acestui weekend, vom mai avea câteva zile până la Euro să le punem la punct. De asemenea, este foarte important să începem să simţim sentimentul de competiţie. Câştigarea Trofeului Carpaţi nu este obiectivul principal, dar vom încerca să evoluăm la cel mai înalt nivel”, a declarat selecţionerul Ambros Martin.

Meciurile de la Trofeul Carpaţi vor începe în fiecare zi de la ora 16:00. Vineri, România B va înfrunta Rusia, apoi România A va evolua cu Serbia. În ziua următoare se vor disputa finala mică şi finala mare.

„Ne aşteaptă un Trofeu Carpaţi care se dispută diferit faţă de alţi ani, jucăm într-un sistem Final Four. Rusia şi Serbia sunt două echipe foarte bune, nu cred că au nevoie de nicio prezentare. Vom avea două meciuri care ne pot duce ritmul şi desfăşurarea lucrurilor cât mai aproape de nivelul Campionatului European. Sper din tot sufletul ca după aceste două meciuri să nu avem niciun fel de accidentări. Cu siguranţă vor fi două teste utile, ne vom da seama care sunt lucrurile, detaliile de pus la punct până la debutul turneului final”, a declarat Horaţiu Paşca, antrenorul secund.

Gabriela Perianu, inter stânga, România: „Îmi doresc pentru acest turneu ca toate jucătoarele să termine sănătoase şi să punem la punct ce am început din această săptămână. Dacă vom termina sănătoase Trofeul Carpaţi, cred că vom începe foarte bine Campionatul European”
Crina Pintea, pivot, România: „Ne dorim foarte mult să jucăm bine împreună, să ne simţim cât mai bine, să facem jocul nostru, pentru că asat este important. Scopul nostru este Campionatul European”
Ambros Martin nu şi-a ascuns gândurile înainte de Trofeul Carpaţi, în sensul că îşi doreşte să câştige această competiţie, ceea ce ar însemna un mare plus pentru echipă înainte de Euro. În acelaşi timp, selecţionerul a susţinut că nu va forţa limitele echipei cu această ocazie:

„Jucăm de fiecare dată la victorie. Este clar pentru toată lumea de ce suntem aici, să ne pregătim şi să câştigăm. Nu vom trata aceste meciuri la modul <<OK! Hai să facem şi treaba asta>>, iar apoi să pierdem. Intrăm cu anumite obiective stabilite în interiorul echipei, iar dacă vom reuşi să realizăm ceea ce ne-am propus, probabil că vom câştiga. Depinde şi de adversari, vorbim de adversari redutabili, cu jucătoare foarte bune, aflate la rândul lor în formă foarte bună, obişnuite să joace la cel mai înalt nivel. Va fi un turneu interesant, dar principalul obiectiv nu este acum să câştigăm trofeul, nu vom forţa limitele echipei. Obiectivul este să obţinem ritmul mecesar pentru turneul final, să joace toate lumea şi, dacă se poate, să evoluăm la nivelul nostru cel mai bun. Acesta sunt ultimele meciuri înainte de Euro”.

România A va înfrunta Serbia în prima zi, dar nu are garantat un meci cu Rusia în a doua zi. „Voi întâlni Rusia chiar în prima zi, cu naţionala B”, a glumit selecţionerul. Ambros Martin cunoaşte în detaliu acum jucătoarele din Rusia, având în vedere că din vară este antrenor la Rostov Don. „Rusia este o echipă dificilă, le cunosc pe majoritatea jucătoarelor, au încredere în forţele proprii, au un ritm bun, pentru mine este una din favorite la semifinale. Sigur ne vom lupta cu ele la acest turneu şi vom vedea ce se va întâmpla. Dar nu ne vom focusa pe Rusia sau pe alt adversar, ci ne vom concentra doar pe ce avem noi de făcut. În aceste zile încercăm să ne reamintim conceptul la care am lucrat în ultimul timp şi combinaţiile. Vom pune în practică toate aceste lucruri la acest turneu şi la Euro”, a mai spus antrenorul spaniol.

Intersant este faptul că Ambros Martin şi Horaţiu Paşca vor sta pe banca tehnică a ambelor echipe naţionale. „Ca să nu există niciun fel de dubiu, ne-am dorit ca şi naţionala B să beneficieze de aceleaşi condiţii de pregătire, astfel că vom fi împreună pe bancă la ambele jocuri. Dacă se va întâmpla să joace România A cu România B vom trage la sorţi, vedem”, a zâmbit şi Horaţiu Paşca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici