Trupul fotbalistul Patrick Ekeng va fi ridicat de la INML şi depus pe stadionul din Ştefan cel Mare

Trupul neînsufleţit al fotbalistului Patrick Ekeng va fi ridicat, vineri dimineaţă, de la Instititutul Naţional de Medicină Legală (INML) de către membrii familiei, urmând ca imediat după să fie depus la stadionul din Ştefan cel Mare pentru ca sportivii şi suporterii să-şi poată lua rămas bun.

1152 afișări
Imaginea articolului Trupul fotbalistul Patrick Ekeng va fi ridicat de la INML şi depus pe stadionul din Ştefan cel Mare

Trupul fotbalistul Patrick Ekeng va fi ridicat de la INML şi depus pe stadionul din Ştefan cel Mare

Vineri dimineaţă, trupul neînsufleţit al fotbalistului Patrick Ekeng va fi ridicat de la INML de către membrii familiei, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din cadrul instituţiei.

Fotbalistul a fost adus aici la sfârşitul săptămânii trecute, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca unde a decedat, pentru a fi supus autopsiei.

Sicriul cu trupul lui Ekeng va fi depus imediat după la stadionul din Ştefan cel Mare, unde va rămâne cel puţin pe parcursul zilei de vineri, pentru ca suporterii şi foştii colegi să-şi poată lua rămas bun, au declarat reprezentanţi ai clubului Dinamo.

TITLURILE ZILEI

Patrick Ekeng va fi ridicat de la INML deşi autopsia în cazul său nu a fost finalizată. Exemenele făcute de medicii legişti, până acum, nu au fost relevante pentru a stabili o cauză exactă a morţii. În acest caz, se mai aşteaptă, în aproximativ o lună de zile, rezultatele exemenului toxicologic şi a celor histologice si imunohistologice.

Reprezentanţii INML au făcut publice rezultatele disecţiei ce a fost efectuată, marţi, pe inima lui Patrick Ekeng iar medicii legişti au constatat că fobalistul prezenta mai multe "aspecte patologice", printre care cord mărit şi multiple anomalii coronariene.

Conform unor surse medicale, anomaliile desoperite la fotbalistul Patrik Ekeng sunt de origine genetică "predominante la sexul masculin şi la rasa neagră". Potrivit sursei citate în 95 la sută dintre situaţii, aceste anomalii puteau fi depistate la un control mai amănunţit, dar există situaţii rare în care aceste afecţiuni să nu fie descoperite.

Potrivit unui chirurg cardiolog, rezultatele arată că inima era de dimensiuni mai mari, prin ingroşarea pereţilor ventriculari, ceea ce înseamnă un flux sanguin scăzut, mai puţin sânge către o masă musculară crescută.

Adriana Maria Marinescu, medicul primar cardiolog de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, a afirmat pentru MEDIAFAX, după ce INML a publicat rezultatele autopsiei lui Patrick Ekeng, conform cărora acesta suferea de cardiomiopatie hipertrofică, că fotbalistul era sănătos în ianuarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici