Trupurile neînsufleţite ale jucătorilor echipei Chapecoense au fost repatriate

Trupurile neînsufleţite ale celor 71 de persoane care au decedat în urma prăbuşirii unui avion în Columbia au fost repatriate, iar peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi să participe la un eveniment comemorativ pe stadionul echipei de fotbal Chapecoense, notează BBC.

572 afișări
Imaginea articolului Trupurile neînsufleţite ale jucătorilor echipei Chapecoense au fost repatriate

Trupurile neînsufleţite ale jucătorilor echipei Chapecoense au fost repatriate (Imagine: Mediafax Foto)

19 dintre victimele accidentului aviatic erau componenţi ai echipei braziliene de fotbal Chapecoense, iar alte persoane făceau parte din staff sau erau jurnalişti. Preşedintele Braziliei, Michel Temer, a întâmpinat la aeroport avioanele cu trupurile neînsufleţite ale jucătorilor echipei Chapecoense. Focuri de artificii au fost declanşate în momentul aterizării acestor avioane.

Doar şase persoane au supravieţuit în urma accidentului aviatic care a avut loc luni în vecinătatea oraşului Medellin: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Vineri, pe străzile din Medellin, sute de oameni au adus un ultim omagiu victimelor acestei tragedii aviatice. 64 de brazilieni, cinci bolivieni, un venezuelean şi un paraguayan au decedat luni.

Printre personalităţile care le vor aduce un ultim omagiu la stadion celor decedaţi se numără şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino. Întrucât arena are o capacitate de doar 19.000 de locuri, în afara stadionului vor fi instalate două ecrane uriaşe. Pe teren au fost instalate corturi pentru cei aproximativ 2.000 de membri ai familiilor celor decedaţi şi prieteni.

Un minut de reculegere va fi ţinut înaintea fiecărui meci de fotbal din acest weekend, potrivit unei decizii a FIFA, iar jucătorii vor purta banderole negre pe braţe.

Chapecoense ar fi trebuit să dispute finala turneului Copa Sudamericana, a doua competiţie intercluburi din America de Sud după Copa Libertadores. Manşa tur dintre Atletico Nacional (Columbia) şi Chapecoense era programată miercuri, 30 noiembrie, la Medellin. Echipa din oraşul Chapeco, fondată în 1973, a promovat în prima ligă din Brazilia în 2014. Cu o etapă înainte de finalul campionatului brazilian, Chapecoense ocupă locul 9 în clasament. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici