Tulpina Omicron loveşte şi fotbalul. 17 cazuri de posibilă infectare la echipa portugheză Belenenses

Liga portugheză de fotbal a anunţat duminică intenţia de a demara o investigaţie, pentru a stabili dacă meciul din acest weekend dintre Benfica şi Belenenses, o echipă afectată de un focar de COVID-19, a respectat normele de sănătate. Există suspiciunea că ar fi vorba de noua tulpină sud africană.

608 afișări
Imaginea articolului Tulpina Omicron loveşte şi fotbalul. 17 cazuri de posibilă infectare la echipa portugheză Belenenses

Tulpina Omicron loveşte şi fotbalul. 17 cazuri de posibilă infectare la echipa portugheză Belenenses

Meciul din Primeira Liga, disputat sâmbătă de Benfica la Belenenses a fost abandonat pe fondul unor scene extraordinare, după ce gazdele, afectate de COVID-19, nu au putut alinia la start un 11 complet, regulametul prevîzând că pe foaia de joc trebuie să fie cel puţin 9 jucători - inclusiv doi portari.

Benfica a profitat de superioritatea numerică pentru a marca şapte goluri până la pauză, înainte ca Belenenses să revină de la vestiare cu doar şapte jucători, pentru a doua repriză.

Meciul a fost apoi întrerupt la două minute după ce a început repriza, când Joao Monteiro, un portar care evolua la mijlocul terenului, s-a aşezat la pământ, incapabil să continue, obligându-l pe arbitru să abandoneze jocul, care nu poate continua fără un minim de şapte jucători.

În urma testelor COVID-19 efectuate de echipă la începutul săptămânii, un total de 17 cazuri au fost raportate în rândul jucătorilor şi personalului de la Belenenses, a declarat preşedintele clubului, Rui Pedro Soares, într-o conferinţă de presă sâmbătă, înainte de meci, citat de Reuters.

La scurt timp după meci, preşedinţii de la Benfica şi Belenenses au declarat într-o nouă conferinţă de presă că nu au avut de ales decât să joace meciul, altfel riscau o „neprezentare nejustificată". Aceştia au acuzat Liga, pentru că nu a permis amânarea meciului.

Unul dintre jucătorii de la Belenenses, fundaşul Cafu Phete, a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, după ce s-a întors în Portugalia săptămâna trecută, de la o convocare la echipa naţională a Africii de Sud.

Preşedintele lui Belenenes, Rui Pedro Soares, a declarat că este îngrijorat de faptul că cazurile din echipă ar putea avea legătură cu noua variantă Omicron.

Până în prezent, în Portugalia nu a fost raportat niciun caz din noua variantă COVID-19.

Răspunzând acuzaţiilor, liga portugheză de fotbal a declarat pentru agenţia de ştiri Lusa că nu a primit o cerere oficială de amânare a meciului.

Într-o declaraţie, Liga a precizat că va deschide o anchetă pentru a stabili responsabilităţile, în special "legate de respectarea protocoalelor sanitare".

Liga a convocat, de asemenea, întâlniri de urgenţă cu guvernul şi autoritatea sanitară DGS, pentru a obţine informaţii despre protocolul COVID-19 în vigoare.

Fără a oferi mai multe detalii, DGS a declarat că nu comentează meciurile de fotbal. Un purtător de cuvânt al DGS a declarat pentru Reuters că nu depinde de autoritatea sanitară să amâne un meci, ci doar să evalueze situaţia COVID-19 şi să implementeze măsuri, cum ar fi autoizolarea, pentru a opri răspândirea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici