Turneul Năstase-Ţiriac Trophy ar putea reveni la Bucureşti în 2019

Ion Ţiriac a închiriat licenţa turneului de tenis de la Bucureşti spaniolilor din Marbella. Turneul s-ar putea desfăşura din nou în capitala României în 2019, dacă se va construi o arenă modernă. În prezent, terenul central din incinta arenei BNR nu a primit avizul de funcţionare din partea ISU.

406 afișări
Imaginea articolului Turneul Năstase-Ţiriac Trophy ar putea reveni la Bucureşti în 2019

Turneul Năstase-Ţiriac Trophy ar putea reveni la Bucureşti în 2019

Ion Ţiriac le-a închiriat licenţa spaniolilor din Marbella pentru următorii doi ani, însă fanii români s-ar putea bucura din nou de tenisul masculin începând cu anul 2019. Ţiriac a luat decizia de a muta turneul în altă ţară după ce ISU a închis arena centrală de la Arenele BNR, dar ulterior s-ar fi găsit o soluţie prin care competiţia de categorie ATP 250 să revină la Bucureşti peste doi an, informează ProSport.

Surse din anturajul organizatorilor au dezvăluit pentru ProSport că deţinătorii complexului din Cotroceni au pus la cale un plan prin care să contruiască o arenă centrală modernă. Stadionul vechi, care are o capacitate de 5.000 de locuri, ar urma să fie demolat, iar în locul acestuia va fi construit un central care să corespundă celor mai noi standarde.

Întregul proces ar trebui să fie finalizat până în anul 2019, astfel că Bucureştiul ar putea primi în scurt timp vizita unor tenismeni chiar mai faimoşi decât în trecut. Principalul motiv pentru care vedetele din ATP nu au venit în număr mare în România a fost reprezentat chiar de arena centrală învechită, care a tras în jos rangul turneului. Cu un teren central modern, Ion Ţiriac i-ar putea forţa pe reprezentanţii ATP să includă turneul în categoria ATP 500.

Turneul Năstase-Ţiriac Trophy s-a desfăşurat în 2016 pe un central improvizat, cu două tribune şi o capacitate de 2.000 de locuri. Campionul de la simplu a fost Fernando Verdasco (Spania), în timp ce în concursul de dublu a triumfat echipa Florin Mergea/Horia Tecău (România).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici