UEFA a anunţat câţi bani a primit Oţelul Galaţi pentru participarea în Liga Campionilor. Suma este mai mare decât cea pentru Şahtior Doneţk

Clubul Oţelul Galaţi a primit suma de 18,382 milioane de euro din participarea în ediţia trecută a grupelor Ligii Campionilor, se arată într-un raport dat publicităţii, marţi, de forul european.

872 afișări
Imaginea articolului UEFA a anunţat câţi bani a primit Oţelul Galaţi pentru participarea în Liga Campionilor. Suma este mai mare decât cea pentru Şahtior Doneţk

UEFA a anunţat câţi bani a primit Oţelul Galaţi pentru participarea în Liga Campionilor. Suma este mai mare decât cea pentru Şahtior Doneţk (Imagine: Vicenţiu Horincar / Mediafaxfoto)

Oţelul Galaţi a ocupat locul 4, cu zero puncte, în Grupa C a Ligii Campionilor, din care au mai făcut parte formaţiile Benfica Lisabona, FC Basel şi Manchester United.

Suma încasată de gruparea gălăţeană de la UEFA este formată din bonusul de participare în faza grupelor (3,9 milioane de euro, acelaşi pentru toate echipele), bonusul de meciuri (3,3 milioane de euro, acelaşi pentru toate echipele) şi "market pool" (11,182 milioane de euro). Oţelul Galaţi nu a primit bonus de performanţă, întrucât nu a câştigat niciun punct în meciurile din cadrul grupelor Ligii Campionilor.

În precedenta ediţie a Ligii Campionilor, CFR Cluj primise de la UEFA în urma participării în grupe suma de 18,412 milioane de euro.

În sezonul trecut, Oţelul Galaţi a depăşit la capitolul bani primiţi de la UEFA echipe mai bine cotate, cum ar fi FC Basel (15,81 milioane de euro), Ajax Amsterdam (17,204 milioane de euro), Zenit St Petersburg (17,99 milioane de euro), ŢSK Moscova (17,115 milioane de euro) sau Şahtior Doneţk(10,478 de milioane de euro).

Cea mai mare sumă a obţinut-o câştigătoarea Ligii Campionilor, Chelsea Londra - 59,935 de milioane de euro, aceasta fiind urmată de finalista, Bayern Munchen - 41,73 de milioane de euro şi FC Barcelona - 40,55 milioane de euro.

În total, echipele participante în grupele Ligii Campionilor şi în fazele superioare au primit 754,1 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici