UEFA a explicat de ce oferă doar 6000 de bilete fanilor finalistelor Europa League

Finala Europa League din acest sezon se va disputa între Arsenal şi Chelsea, la Baku, iar UEFA le-a oferit fanilor celor două echipe doar 6000 de bilete, forul continental explicând motivele din spatele acestei decizii.

656 afișări
Imaginea articolului UEFA a explicat de ce oferă doar 6000 de bilete fanilor finalistelor Europa League

UEFA a explicat de ce oferă doar 6000 de bilete fanilor finalistelor Europa League

Într-un comunicat emis de Arsenal, englezii au criticat faptul că suporterii celor două formaţii vor primi doar 6000 de bilete, în condiţiile în care arena din Azerbaidjan are o capacitate de aproape 70.000 de locuri. UEFA a răspuns, susţinând că distanţa dintre cele două ţări este una foarte mare şi nu are garanţia că locurile se vor epuiza.

"Bazându-ne pe experienţa recentă a finalelor Europa League şi a Supercupei Europei disputate pe diverse stadioane, numărul biletelor pentru suporterii celor două finaliste poate varia foarte mult, de la club la club. Evident, este imposibil să prezicem ce echipe vor ajunge în finală, iar arena unde se dispută ultimul act trebuie aleasă cu doi ani înainte.

Luând în considerare cele de mai sus şi, cel mai important, locul geografic şi capacitatea logistică a aeroporturilor în şi în jurul oraşului gazdă, s-a estimat că aproximativ 15.000 de suporteri ar putea călători din străinătate (incluzând fanii finalistelor şi publicul general), Baku fiind punctul principal. Dacă am fi oferit mai multe tichete fanilor celor două echipe, fără a avea vreo garanţie că ei vor putea să-şi aranjeze o călătorie potrivită pentru a ajunge la Baku, nu ar fi fost o variantă responsabilă", a explicat UEFA.

Totuşi, cei de la Arsenal vor să se înţeleagă cu UEFA pentru a le fi oferite mai multe bilete pentru finala din 29 mai, contra lui Chelsea: "Suntem în discuţii cu UEFA pentru ca fanii noştri să obţină mai multe bilete", a spus clubul lui Unai Emery.

Distanţa rutieră dintre Londra şi Baku este de aproximativ 4600 de kilometri, călătoria durând în jurul a 57 de ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici