UEFA a respins toate nominalizările FRF pentru comisiile forului european

Comitetul Executiv al UEFA a respins în totalitate nominalizările făcute de noua conducere a FRF pentru comisiile forului european, din cauza situaţiei litigioase din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, au declarat pentru MEDIAFAX, surse de la Casa Fotbalului.

909 afișări
Imaginea articolului UEFA a respins toate nominalizările FRF pentru comisiile forului european

UEFA a respins toate nominalizările FRF pentru comisiile forului european (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform surselor menţionate, Adalbert Kassai, Daniel Prodan şi Miodrag Belodedici vor ocupa în continuare poziţiile din cadrul comisiilor UEFA. Comitetul Executiv al UEFA va aştepta până în luna septembrie o decizie a instanţelor de judecată româneşti în ceea ce priveşte validarea alegerilor de la FRF, după care va lua în discuţie propunerile.

Toate propunerile făcute de celelalte asociaţii naţionale au fost aprobate de către membrii Comitetului Executiv al UEFA, reuniţi la Torino.

TITLURILE ZILEI

Contactat de MEDIAFAX, preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al FRF, nu a dorit să ofere niciun fel de informaţii legate de acest subiect, declarând că biroul de presă al UEFA este singurul abilitat în acest sens.

Biroul de presă al FRF a precizat pentru MEDIAFAX că, până în acest moment, federaţia nu a primit nicio informare de la UEFA în legătură cu acest subiect.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, în şedinţa din 24 aprilie, nominalizările federaţiei în comisiile UEFA, Daniel Prodan, Miodrag Belodedici şi Adalbert Kassai urmând a fi înlocuiţi cu Radu Vişan (Comisia Hattrick ), Aurel Ţicleanu (Comisia Youth) şi Răzvan Burleanu (Comisia Juridică).

Înregistrarea noii conduceri a FRF în Registrul Federaţiilor de la Tribunalul Bucureşti a fost contestată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Giurgiu, membru afiliat al forului, care a depus o contestaţie în urmă cu o lună şi jumătate, prin care solicita anularea alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Română de Fotbal, câştigate de Răzvan Burleanu la 5 martie.

Motivul contestaţiei îl reprezintă participarea la alegeri a cluburilor şcolare, structuri de drept public care conform Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) în vigoare nu aveau drept de vot.

Tribunalul Bucureşti a admis, în 6 mai, încă două cereri de intervenţie în solicitarea FRF de înregistrare a noii conduceri în Registrul Federaţiilor, depuse de SC Politehnica Timişoara SA, patronată de omul de afaceri Marian Iancu, şi FC Corvinul Hunedoara, club dezafiliat în 15 mai 2006.

Instanţa a stabilit ca termen pentru judecarea solicitării Federaţiei Române de Fotbal de validare a noii conduceri data de 3 iunie, ora 12.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici