UEFA blochează meciurile care se dispută în regiunea separatistă moldovenească Transnistria

UEFA a decis ca niciun meci din competiţiile sale să nu se poată juca în regiunea transnistreană din Republica Moldova, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina şi a situaţiei de securitate din regiune.

869 afișări
Imaginea articolului UEFA blochează meciurile care se dispută în regiunea separatistă moldovenească Transnistria

UEFA blochează meciurile care se dispută în regiunea separatistă moldovenească Transnistria

Ca atare, FC Sheriff, campioana Moldovei, nu poate juca meciuri europene la Tiraspol, capitala regiunii transnistrene.

Transnistria este o regiune separatistă care şi-a declarat independenţa, dar care este încă recunoscută la nivel internaţional ca teritoriu moldovenesc.

Aceasta are legături strânse cu Rusia, cu personal militar rus în regiune - oficial pentru a menţine pacea - iar limba rusă este cea mai răspândită.

Transnistria se învecinează cu Ucraina şi s-a exprimat îngrijorarea că Rusia o foloseşte ca bază de unde să atace Ucraina.

În aprilie şi mai, exploziile din Transnistria au fost puse de autorităţile separatiste pe seama Ucrainei, în timp ce Ucraina, la rândul său, a arătat cu degetul spre Rusia.

Exploziile au stârnit şi mai multă îngrijorare că Transnistria ar putea fi atrasă în războiul Rusiei din Ucraina.

Sheriff, care a învins-o pe Real Madrid, viitoarea câştigătoare în sezonul trecut în faza grupelor Ligii Campionilor UEFA, a fost invitată să propună o locaţie alternativă în afara Transnistriei pentru meciurile sale europene.

„Decizia se bazează pe considerentele şi concluziile trase în mod constant de agenţiile specializate în analiza politică şi strategică internaţională, ale căror rapoarte au fost consultate de administraţia UEFA, în urma evaluării situaţiei actuale din regiunea Transnistria", a precizat UEFA într-un comunicat.

Sheriff urmează să joace împotriva formaţiei bosniace Zrinjski în prima rundă a preliminariilor Ligii Campionilor.

În cazul unei victorii, următorul adversar ar putea fi campioana Belarusului, Shakhtyor Soligorsk, care nu poate juca nici ea acasă din cauza sprijinului acordat de Belarus invaziei ruseşti.

Cluburile şi echipele naţionale ruseşti sunt interzise în competiţiile UEFA din cauza războiului din Ucraina,dar cele din Belarus pot juca în străinătate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici