UEFA sprijină financiar cluburile non-participante în Liga Campionilor din Liga 1 la fotbal feminin

UEFA a trimis o nouă informare privind acordarea plăţilor de solidaritate care se vor acorda cluburilor non-participante în UEFA Women’s Champions League, informează joi Federaţia Română de Fotbal.

78 afișări
Imaginea articolului UEFA sprijină financiar cluburile non-participante în Liga Campionilor din Liga 1 la fotbal feminin

UEFA sprijină financiar cluburile non-participante în Liga Campionilor din Liga 1 la fotbal feminin

În mai 2021, UEFA a anunţat aprobarea unui nou model de distribuţie financiară pentru ciclul 2021-25 al UEFA Women’s Champions League, care va contribui la asigurarea sustenabilităţii pe termen lung a fotbalului feminin european.

„Plăţile de solidaritate” reprezintă aproape un sfert (23%, echivalentul a 5,6 milioane euro) din suma totală disponibilă pentru redistribuire. Suma alocată fiecărui campionat intern a fost calculată în funcţie de cele mai performante cluburi care reprezintă ligile lor în UEFA Women’s Champions League.

Astfel, fiecare asociaţie naţională care a avut cel puţin o reprezentantă în UEFA Women’s Champions League în sezonul 2021/2022 va primi o anumită sumă de bani care va fi distribuită în mod egal celorlalte cluburi din prima divizie. În cazul României, 110.000 de euro vor fi oferiţi celorlalte 11 echipe participante în Liga 1 Feminin.

Cluburile care vor beneficia de aceste ”plăţi de solidaritate” trebuie să utilizeze suma acordată pentru a completa sau îmbunătăţi una sau mai multe dintre următoarele categorii eligibile:

Sportiv:

Fotbal juvenil (echipe de junioare între 12-17 ani, participante în competiţiile oficiale ale asociaţiei naţionale).

Îngrijirea medicală a jucătoarelor (verificări medicale anuale pentru echipa de senioare realizate în concordanţă cu cerinţele UEFA Medical Regulation; verificări medicale anuale pentru jucătoarele cu vârsta peste 12 ani).

Infrastructură:

Îmbunătăţirea facilităţilor de antrenament (pe parcursul întregului sezon şi la dispoziţia tuturor echipelor clubului).

Îmbunătăţirea infrastructurii stadionului astfel încât să fie îndeplinite cerinţele minime privind stadionul, aşa cum este specificat în Stadium Infrastructure Regulation.

Personal administrativ:

  • Secretariatul clubului (personal adecvat şi calificat pentru a gestiona munca de zi cu zi a clubului)
  • Manager administrativ (o persoană delegată cu sarcinile operaţionale ale clubului exclusiv pentru fotbalul feminin)
  • Doctor (cel puţin o persoană calificată în cadrul clubului, care să fie prezentă pe durata antrenamentelor şi a meciurilor)
  • Kinetoterapeut (cel puţin o persoană calificată care să ofere tratamente medicale şi masaje echipei de senioare la antrenamente şi meciuri)
  • Antrenorul principal al echipei de senioare (deţinător de licenţă UEFA A)
  • Antrenor al echipei de junioare (cel puţin un antrenor calificat pentru echipa de junioare, deţinător al unei certificări solicitate de asociaţia naţională).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici