UEFA testează un nou sistem de înlocuiri la Euro 2021

Comitetul Executiv UEFA a aprobat introducerea unui sistem de schimbări special pentru Campionatul European Under 21 din Ungaria şi Slovenia, a anunţat marţi Federaţia Română de Fotbal.

423 afișări
Imaginea articolului UEFA testează un nou sistem de înlocuiri la Euro 2021

Este vorba de o înlocuire în plus în eventualitatea în care un fotbalist suferă o comoţie cerebrală. Fiecare echipă poate efectua o astfel de înlocuire, în cazul unei accidentări de această natură, indiferent de numărul de schimbări efectuate la acel moment.

Aceste înlocuiri vor fi contorizate pe lângă cele cinci schimbări, în trei momente de întrerupere ale jocului, şi nu contează dacă, la momentul substituirii jucătorului ce a suferit comoţia cerebrală, toate celelalte înlocuiri au fost făcute de către echipă.

Cu toate acestea, dacă odată cu înlocuirea jucătorului accidentat se va efectua şi o altă schimbare, echipa respectivă va pierde unul dintre momentele de întrerupere ale jocului de care beneficiază. De asemenea, în cazul acestei schimbări a jucătorului ce a suferit o comoţie, nu va putea fi trimis în teren un fotbalist ce a fost înlocuit anterior.

Sistemul va fi testat la Campionatul European U21 din acest an, atât în faza grupelor, în martie, cât şi în iunie, în fazele superioare ale competiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici