Un argentinian acuzat în dosarul FIFA s-a predat autorităţilor italiene

Omul de afaceri Alejandro Burzaco, unul dintre cei trei argentinieni daţi în urmărire internaţională de justiţia americană în dosarul FIFA, s-a predat, marţi, poliţiei din Bolzano, o localitate din nordul Italiei.

75 afișări
Imaginea articolului Un argentinian acuzat în dosarul FIFA s-a predat autorităţilor italiene

Un argentinian acuzat în dosarul FIFA s-a predat autorităţilor italiene (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Un reprezentant al poliţiei italiene a declarat postului de radio argentinian La Red că Burzaco a venit neanunţat la secţie, însoţit de doi avocaţi, unul italian şi celălalt argentinian. "A apărut ca din senin", a precizat poliţistul.

Procurorii americani susţin că Burzaco, 50 de ani, împreună cu Hugo Jinkis, 70 de ani, şi cu fiul acestuia, Mariano Jinkis, 40 de ani, au obţinut prin mituire drepturi media la competiţii din zona nord-americană, centrală şi de sud.

Burzaco este preşedintele companiei de marketing sportiv Torneos y Competencias, în timp ce Hugo şi Mariano Jinkis, despre care nu se ştie unde se află, controlează Full Play, altă firmă de marketing sportiv, cu sediul în Argentina.

La 3 iunie, Interpolul a anunţat, pe site-ul oficial, că a dat în urmărire şase persoane, între care se află şi foştii oficiali FIFA Jack Warner şi Nicolas Leoz, în cadrul scandalului de corupţie care a zguduit forul fotbalistic mondial.

"La cererea autorităţilor americane, Interpol a emis şase alerte roşii vizând doi foşti oficiali FIFA şi patru conducători de firme sportive pentru fapte de corupţie", a anunţat Interpol.

Cele şase persoane sunt Jack Warner, fost viceşedinte FIFA, preşedintele CONCACAF, Nicolas Leoz, fost membru FIFA şi fost preşedinte CONMEBOL, Alejandro Burzaco, de la firma argentiniană Torneos y Competencias SA, Hugo Jinkis şi Mariano Jinkis (Full Play Group S.A.) şi Jose Margulies (cunoscut şi ca Jose Lazaro - de la firma Valente Corp. and Somerton Ltd).

FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului. În urma scandalului, preşedintele Jospeh Blatter şi-a anunţat demisia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici