Un fotbalist irakian refugiat din ţara natală, la un pas să ajungă în Premier League

Yaser Kasim (24 de ani), mijlocaş irakian la echipa de fotbal Swindon Town (liga a treia engleză) a povestit, pentru cotidianul britanic The Sun, experienţele trăite în Bagdad, oraş aflat pe atunci sub dictatura lui Saddam Hussein.

408 afișări
Imaginea articolului Un fotbalist irakian refugiat din ţara natală, la un pas să ajungă în Premier League

Un fotbalist irakian refugiat din ţara natală, la un pas să ajungă în Premier League

În 1998, Kasim, părinţii săi şi cei doi fraţi au reuşit să ajungă în Londra, graţie Programului de Refugiaţi al Naţiunilor Unite. ”Tatăl meu a făcut un an de puşcărie, dar astăzi sunt mândru să joc în naţionala ţării mele”, a afirmat Yaser Kasim, care a fugit întâi în Iordania, cu familia, după ce a dat mită unui vameş.

La vârsta de 11 ani, irakianul s-a aflat în probe la Fulham, apoi Tottenham l-a transferat, iar Kasim a petrecut trei sezoane la formaţia de pe White Hart Lane. Oficialii englezi i-au oferit un precontract, dar acesta a refuzat pe motiv că nu se poate acomoda cu condiţiile meteo din oraş. ”Simţeam că nu este locul ideal pentru a fi fericit”, le-a mărturisit Yaser Kasim jurnaliştilor englezi.

Înainte de Swindon, club la care a ajuns în 2013, a evoluat pentru Luton Town şi la Macclesfield. În ianuarie, Swansea a vrut să-l transfere în schimbul sumei de un milion de lire sterline, dar şi QPR s-a interesat serviciile sale.

În prezent, România are doi reprezentanţi în prima ligă din campionatul englez. Costel Pantilimon, la Sunderland, şi Florin Gardoş la Southampton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici