Un important antrenor din atletism interzis pe viaţă din cauza unui comportament inadecvat

Antrenorul Toni Minichiello, care a pregătit-o pe altleta britanica Jessica Ennis-Hill, deţinătoare a medaliei de aur la heptatlon, la Londra 2012, a fost suspendat pe viaţă după ce o comisie de disciplină numită de consiliul UK Athletics (UKA) a constatat că a avut un comportament sexual nepotrivit

456 afișări
Imaginea articolului Un important antrenor din atletism interzis pe viaţă din cauza unui comportament inadecvat

Un important antrenor din atletism interzis pe viaţă din cauza unui comportament inadecvat

Minichiello a fost suspendat provizoriu anul trecut, în aşteptarea unei anchete privind plângerile depuse de atlete. Marţi, comisia a anunţat că Minichiello a făcut referinţe şi gesturi sexuale nepotrivite la adesa atletelor.

Comisia a adăugat că acesta nu a respectat nici dreptul sportivilor la o viaţă privată, făcând cercetări intruzive şi comentarii personale despre viaţa lor personală şi că s-a implicat în comportamente fizice de natură sexuală - atingeri nedorite, ale sportivelor.

El a avut un comportament nepotrivit şi uneori agresiv, intimidare, precum şi abuz emoţional, a declarat comisia.

„UKA a luat în considerare problema şi a decis că aceste constatări sunt de cea mai mare gravitate", a precizat organismul de conducere într-un comunicat, citat de Reuters.

„Ele constituie încălcări grave ale încrederii din partea lui Minichiello, care au avut consecinţe grave asupra sănătăţii mentale şi a bunăstării psihice a sportivilor aflaţi în sarcina sa.

„Se remarcă faptul că, în timpul procesului acestor chestiuni disciplinare, licenţa de antrenor a lui Minichiello a expirat şi, prin urmare, nu poate fi suspendată sau supusă unei sancţiuni. Prin urmare, UKA a decis că nu va lua în considerare nicio solicitare viitoare făcută de Minichiello pentru o licenţă de antrenor UKA."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici