Un mare fotbalist se retrage din fotbal sâmbătă, după meciul Bayern Munchen-Freiburg

Sâmbătă va fi o zi istorică atât pentru Bayern Munchen, cât şi pentru spaniolul Xabi Alonso. La 35 de ani, mijlocaşul se retrage din fotbal în ultima etapă din Bundesliga. la meciul Bayern Munchen - Freiburg şi ridică ultimul trofeu ca jucător: titlul de campion al Germaniei.

788 afișări
Imaginea articolului Un mare fotbalist se retrage din fotbal sâmbătă, după meciul Bayern Munchen-Freiburg

Un mare fotbalist se retrage din fotbal sâmbătă, după meciul Bayern Munchen-Freiburg (Imagine: Hepta)

"Pe de-o parte o să simt o mare bucurie, pentru că o să o împart cu multă lume, dar pe de altă parte mă va cuprinde tristeţea!", a spus Alonso într-un interviu pentru Marca. "Dacă îmi va scăpa vreo lacrimă, nu pot să ştiu, este ceva ce nu pot să controlez. Ce trebuie să se întâmple se va întâmpla", a spus Xabi Alonso, care, întrebat de jurnaliştii spanioli de cum crede că va arăta prima lui zi ca fost jucător de fotbal, a răspuns: "Ştiu că îmi va fi dor. Zgomotul loviturii mingii de fotbal, atmosfera din vestiar, mirosul ierbii... lucrurile astea îmi vor lipsi, ştiu asta şi sunt conştient că voi fi nostalgic. O să mai joc fotbal pentru a mai alunga tristeţea. Nu este acelaşi lucru, dar voi mai juca", a adăugat spaniolul.

Xabi Alonso i-a pregătit fiului său un cadou.

"Tricoul pe care îl voi îmbrăca sâmbătă va fi pentru fiul meu în vârstă de 8 ani (n.r.-Jontxu Aranburu). O să îl entuziasmeze mult. În timp o să îl preţuiască, pentru că am trecut şi eu şi fratele meu prin asta. Când eram mici am primit o minge cu autografele tuturor jucătorilor de la Real care au câştigat titlul în Spania în 1980-81. Atunci, bucuria de a avea acea minge era imensă şi acum vreau să păstrez tricoul pentru băieţelul meu." a mai spus Alonso

Finalul carierei de fotbalist înseamnă şi finalul interdicţiilor din viaţa de sportiv profesionist. Primul lucru de care se va bucura Xabi Alonso va fi o motocicletă.

"Mai mult ca sigur, o să îmi cumpăr o motocicletă şi o să mă plimb cu ea, nici prea mare, nici prea mică. Mereu mi-a plăcut ideea şi ca fotbalist nu am avut voie. Îmi place gustul libertăţii şi mi se pare că motocicleta îţi oferă senzaţia asta. În afară de asta o să am şi mai mult timp liber, weekend-uri libere şi o să îmi pot face planuri, pe care înainte nu mi le permiteam. Începe o nouă etapă în viaţa mea", a concluzionat Alonso.

Mijlocaşul spaniol a trecut pe la unele din cele mai importante echipe din campionatele puternice din Europa. În perioada 2004-2009 a jucat la Liverpool. Ulterior s-a transferat la echipa sa de suflet, Real Madrid, iar în 2014 a semnat cu Bayern Munchen.

Palmaresul lui Xabi Alonso este unul impresionant, a câştigat Champions League cu Liverpool şi Real Madrid, a fost campionul Spaniei şi al Germaniei şi în plus cu echipa naţională a Spaniei a câştigat Campionatul Mondial în 2010, iar în 2008 şi 2012 a câştigat Campionatul European.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici