Un nume mare îl apără pe Djokovic: cere anularea regulilor americane, pentru a-i permite să joace la US Open

Figură emblematică a tenisului, John McEnroe, a criticat regulile americane privind vaccinul Covid, care îl împiedică în prezent pe Novak Djokovic să intre în ţară şi să joace la US Open.

1229 afișări
Imaginea articolului Un nume mare îl apără pe Djokovic: cere anularea regulilor americane, pentru a-i permite să joace la US Open

Un nume mare îl apără pe Djokovic: cere anularea regulilor americane, pentru a-i permite să joace la US Open

Sârbului i s-a refuzat oportunitatea de a participa la Australian Open în ianuarie din cauza deciziei sale de a rămâne nevaccinat. Administraţia americană a renunţat recent la cerinţa ca toţi pasagerii care sosesc în SUA să prezinte un test Covid negativ înainte de a se îmbarca în avion, dar a menţinut necesitatea prezentării la sosire a unei dovezi de vaccinare completă.

„Nu există niciun plan de relaxare a regulilor americane de imigrare care impun ca pasagerii care sosesc să fi fost vaccinaţi pentru Covid", a relatat Telegraph. Acest lucru l-a determinat pe McEnroe, de patru ori câştigător al turneului american de Grand Slam, să pledeze pe lângă cei de la putere pentru a reveni asupra deciziei.

„Aceşti politicieni se bagă prea mult", a declarat McEnroe după finala de la Wimbledon, câştigată de Djokovic în faţa lui Nick Kyrgios.

„Au făcut-o în Australia. Să-l lăsăm pe tip să vină şi să joace în SUA, vreau să spun, haideţi. Este ridicol. Dar nu eu iau aceste decizii. Sper ca cineva să o ia pe cea corectă şi să-i permită să joace. Asta e părerea mea personală.

Poţi fi de acord să fii testat. Nu ştiu ce să zic. Trebuie să existe o modalitate de a evita asta, dar vom aştepta şi vom vedea. Nu despre asta este vorba în acest moment".

Înainte de Wimbledon, proaspătul campion de Grand Slam şi-a reafirmat poziţia de a nu vorbi despre vaccinul coronavirus.

„Începând de astăzi, nu am voie să intru în State în aceste condiţii", a declarat tenismenul sârb. „Sunt conştient de acest lucru şi asta reprezintă o motivaţie în plus pentru a mă descurca bine aici şi sper să pot face un turneu foarte bun, aşa cum am făcut-o la ultimele trei ediţii.

Apoi va trebui să aştept şi să văd. Mi-ar plăcea să merg în State. Dar, începând de astăzi, acest lucru nu este posibil. Nu mai pot face prea multe. Depinde de guvernul american să ia o decizie dacă permite sau nu ca persoanele nevaccinate să intre în ţară".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici