Un tânăr pilot rus, investigat pentru un posibil salut nazist pe podiumul unei curse de carting

Federaţia Internaţională de Automobilism - organismul de conducere al sporturilor cu motor – a demarat o investigaţie, după ce un campion rus de karting, în vârstă de 15 ani, a părut să facă un salut nazist pe podiumul cursei din Portugalia.

533 afișări
Imaginea articolului Un tânăr pilot rus, investigat pentru un posibil salut nazist pe podiumul unei curse de carting

FOTO NEXTA/Twitter

Artem Severiukhin a părut să facă gestul ofensator după ce a câştigat duminică prima etapă a Campionatului European din Portugalia.

Potrivit BBC Sport, acesta şi-a cerut scuze, dar a negat că gestul său a fost un salut nazist.

„Nu am susţinut niciodată nazismul şi îl consider una dintre cele mai teribile crime împotriva umanităţii", a declarat el.

FIA a anunţat că a lansat luni o anchetă imediată privind „comportamentul inacceptabil" al lui Severiukhin.

Severiukhin concura sub pavilion italian din cauza sancţiunilor impuse sportivilor ruşi în urma invaziei ţării lor în Ucraina.

Echipa sa i-a reziliat contractul după ce a făcut gestul aparent în timpul imnului naţional italian, după ce a bătut de două ori cu pumnul în piept.

„Ştiu că este vina mea, ştiu că sunt prost şi sunt pregătit să fiu pedepsit", a spus el. „Dar vă rog să înţelegeţi că nu am susţinut nazismul sau fascismul prin acest gest".

Ward Racing - o echipă suedeză privată - a declarat că a condamnat comportamentul lui Severiukhin în „cei mai puternici termeni posibili", adăugând: „Ward Racing este profund ruşinată de comportamentul pilotului.

Acţiunile lui Artem Severiukhin în timpul ceremoniei de premiere din 10 aprilie 2022 au fost exclusiv individuale şi nu reprezintă în niciun fel opiniile şi valorile Ward Racing.

Dimpotrivă, Ward Racing este alături de comunitatea internaţională care condamnă invazia Rusiei în Ucraina şi îşi exprimă solidaritatea cu oamenii care suferă din cauza acestui atac neprovocat şi oribil."

Aceştia au mai adăugat: "Ward Racing nu vede nicio posibilitate de continuare a cooperării cu Artem Severiukhin şi va proceda la rezilierea contractului său."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nazism,
fia,
everiukhin

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici