Una la un miliard: O tenismenă de 15 ani a adunat un milion de dolari din sponsorizări | VIDEO

Cori Gauff este una la un miliard în tenis. La doar 15 ani abia împliniţi pe 13 martie, americanca are deja asigurat un venit de un milion de dolari din sponsorizări, potrivit Tennis World USA.

387 afișări
Imaginea articolului Una la un miliard: O tenismenă de 15 ani a adunat un milion de dolari din sponsorizări | VIDEO

Una la un miliard: O tenismenă de 15 ani a adunat un milion de dolari din sponsorizări | VIDEO

Cum a fost posibil ca o fetiţă să beneficieze atât de mult de încrederea unor sponsori? În 2017, Cori "Coco" Gauff devenea cea mai tânără finalistă din istoria US Open-ului pentru junioare. Cu trei ani mai mare, Amanada Anisimova, o altă americancă ajunsă acum pe radarul tenisului feminin de top, o învingea în două seturi, 6-0, 6-2. În vara anului următor, Gauff a câştigat competiţia junioarelor de la Roland Garros, dar şi US Open-ul, la dublu.

Roger Federer a remarcat-o, a semnat cu ea prin recent înfiinţata sa firmă, Team 8 Management, pe care o deţine alături de impresarul său, Tony Godsick, iar în scurt timp a pasat-o elegant pe platoul celor de la Barilla, firma producătoare de paste care l-a transformat în reclamele sale în chef pe campionului elveţian, rotunjindu-i totodată conturile cu 40 de milioane de dolari în decurs de cinci ani.

Cori Gauff provine dintr-o familie de sportivi: tatăl a jucat baschet la Universitatea din Georgia, mama a practicat sportul care stă la baza tuturor celorlalte discipline - atletismul, la Universitatea din Florida. Micuţa a început să joace tenis la 7 ani, în scurt timp şi-a mutat cartierul general în Florida - un adevărat sanctuar al tenisului, iar pentru o scurtă perioadă de timp s-a antrenat şi la Mouratoglou Tennis Academy.

Săptămâna trecută, Cori Gauff a obţinut prima victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA, în primul tur al turneului de la Miami. Învinsa sa: Catherine McNally, partenera de dublu a lui Gauff în victoria de la US Open, din 2018. Gauff s-a impus 3-6, 6-3, 6-4, după două ore şi 23 de minute, ambele jucătoare fiind beneficiare de wildcard. Daria Kasatkina a eliminat-o în turul doi, cu 6-3, 6-2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici