Unirea Urziceni a câştigat titlul de campioană a României - GALERIE FOTO

Formaţia Unirea Urziceni a câştigat titlul de campioană a României, pentru prima oară în istorie, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul cu Steaua Bucureşti, contând pentru ultima etapă a Ligii I, transmite trimisul MEDIAFAX.

1868 afișări
Imaginea articolului Unirea Urziceni a câştigat titlul de campioană a României - GALERIE FOTO

Unirea Urziceni a câştigat titlul de campioană a României (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO


Echipa Steaua a deschis scorul în minutul 46, prin Bogdan Stancu, care a şutat sec de la 7 metri, după ce a primit o centrare de la Andrei Ionescu, şi a reuşit să-l învingă pe portarul formaţiei Unirea Urziceni, Arlauskis.

Câteva minute mai târziu, în minutul 54, Unirea Urziceni reuşeşte să egaleze, scor 1-1. Pasă Mehmetovici în adâncime, Paul Rusescu a preluat pe piept de la 18 metri şi a şutat din întoarcere, din prima, de la 15 metri, trimiţând mingea în colţul scurt al porţii apărate de Zapata.

Unirea Urziceni: 1. Arlauskis - 23. Bordeanu, 22. Fernandez, 4. Mehmetovici, 19. Brandan - 3. R. Gomez - 9. Varga (5. Todoran '90), 10, Pădureţu, 3. Apostol - 8. Bălan (14. Rusescu '50) - 15. Dănălache (30. Frunză '78). Antrenor: Dan Petrescu.

Steaua: 1. Zapata - 2. Ogăraru, 3. Goian, 24. Ghionea, 18. P. Marin - 20. Lovin, 26, Bicfalvi - 13. Nicoliţă, 19. A. Ionescu (32. Mustaţă '82), 7. Szekely (11. Niţu '68) - 28. B. Stancu (23. Pleşan '65). Antrenor: Massimo Pedrazzini.

Arbitri: Anton Genov - Nikolai Petrov, Giorgi Slabov (toţi Bulgaria) - Georgian Ionescu.

Observatori: Valentin Alexandru, Dan Lazarescu.

La meci au asistat aproximativ 7.000 de spectatori, dintre care 350 susţinători ai formaţiei Steaua. Formaţia bucureşteană a fost susţinută în tribune şi de fostul antrenor al steliştilor, Walter Zenga şi foştii jucători stelişti Adrian Neaga, Nicolae Dică şi Mirel Rădoi. Pe stadionul din Urziceni a fost prezent şi Florin Cernat.

Suporterii echipei Steaua au afişat un banner cu mesajul "Unirea Campioană" şi au scandat "Ole, ole, ole, ola, aplaudaţi campioana". Fanii bucureşteni au afişat alte bannere: "Tot ce iubeam, pentru ce veneam pe stadion de când mă ştiu, a dispărut... şi poate doar din inerţie, mai vreau acum aici să fiu" şi "Varză de Bruxelles". Pe parcursul partidei, finanţatorul Gigi Becali, prezent la Urziceni, a fost contestat de fani, la fel preşedintele CA al FC Steaua, Valeiu Argăseală, şi jucătorul Florin Lovin.

Fanii Urziceniului au avut un banner cu mesajul: "Pentru voi "totul" este prea puţin, pentru noi sunteţi eroi".

În minutul 23, arbitrul Anton Genov a oferit jucătorilor o pauză pentru hidratare, din cauza căldurii.

La pauză, în drum spre vestiare, stelistul Goian s-a interesat cât este scorul la meciul Rapid - Poli Iaşi.

Înainte de începerea partidei, la Urziceni, unde biletele pentru acest meci s-au distribuit gratuit, un tichet era vândut de speculanţi în schimbul sumei de 100 de lei.

La golul de 1-0 al Stelei, galeria formaţiei bucureştene nu s-a bucurat, în schimb s-a bucurat în momentul în care Urziceniul a reuşit să egaleze câteva minute mai târziu.

În minutul 53, când s-a anunţat că la Piteşti conduce FC Argeş în faţa formaţiei Dinamo, managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a sărit de pe bancă şi i-a spus crainicului: "Ţi-am spus tot timpul să nu anunţi nimic".

În momentul în care s-a anunţat că FC Braşov a marcat în meciul cu FC Timişoara, Mihai Stoica a început să plângă.

După încheierea meciului, imnul Ligii Campionilor s-a auzit la staţia de amplificare.

Unirea Urziceni va evolua, în sezonul viitor, direct în grupele Ligii Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici