Usain Bolt, Simone Biles, Nico Rosberg şi Leicester, printre premianţii Laureus 2017

Atletul jamaican Usain Bolt, gimnasta americană Simone Biles, pilotul german de Formula 1 Nico Rosberg şi echipa engleză de fotbal Leicester City au primit cele mai importante premii în cadrul Galei Laureus 2017, care a avut loc marţi la Monte Carlo, notează BBC.

194 afișări
Imaginea articolului Usain Bolt, Simone Biles, Nico Rosberg şi Leicester, printre premianţii Laureus 2017

Usain Bolt, Simone Biles, Nico Rosberg şi Leicester, printre premianţii Laureus 2017 (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Usain Bolt, în vârstă de 30 de ani, a fost numit sportivul anului 2016. Jamaicanul a câştigat trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, în probele de 100 de metri, 200 de metri şi ştafeta de 4x100 de metri. Bolt are opt medalii olimpice de aur în carieră.

Simone Biles, în vârstă de 19 ani, a primit premiul pentru cea mai bună sportivă a anului trecut. Gimnasta americană a câştigat patru medalii de aur la JO de la Rio, cu echipa, la individual compus, sărituri şi sol, la care se adaugă o medalie de bronz la bârnă.

Leicester City, campioana en-titre în Premier League, a primit trofeul pentru "spirit în sport". Antrenorul Claudio Ranieri şi căpitanul Wes Morgan au fost prezenţi la gala din Monte Carlo. Leicester avea o cotă de 5000 la 1 pentru câştigarea trofeului în Anglia.

Nico Rosberg, care s-a retras din Formula 1 în luna decembrie a anului trecut, la cinci zile după ce a fost încoronat campion mondial, a primit distincţia pentru "performanţa anului". Pilotul german în vârstă de 31 de ani a cucerit titlul în ultima etapă a sezonului, la Abu Dhabi, după un duel cu Lewis Hamilton, coechipierul de la Mercedes.

Printre celelalte premii acordate în cadrul galei Laureus 2017 se numără: "Echipa anului" pentru Chicago Cubs, care a câştigat Major League Baseball după o pauză de 108 ani; "Revenirea anului" pentru înotătorul american Michael Phelps, care a câştigat cea de-a 23-a medalie olimpică de aur din carieră la Rio de Janeiro.

Gala Premiilor Laureus a fost înfiinţată în 2000 şi onorează performanţele individuale ale sportivilor la nivel mondial, precum şi cele mai importante realizări din sport pe durata unui an. Gimnasta Nadia Comăneci şi tenismenul Ilie Năstase se numără printre laureaţii Academiei Laureus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici