Valerii Moraru: Cu lotul actual putem rămâne în Liga I, dar avem prea puţine puncte

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, luni, după demiterea tehnicianului Ionel Ganea, că gruparea giuleşteană a acumulat prea puţine puncte în primele nouă etape, dar este sigur că echipa bucureşteană se va salva de la retrogradare în acest sezon.

80 afișări
Imaginea articolului Valerii Moraru: Cu lotul actual putem rămâne în Liga I, dar avem prea puţine puncte

Valerii Moraru: Cu lotul actual putem rămâne în Liga I, dar avem prea puţine puncte (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

"Prea puţine puncte am avut în perioada asta. Sunt sigur, cu lotul actual, că putem rămâne în Liga I. Bine, în iarnă vom mai aduce jucători. Acum, eu zic că Rapid va rămâne în Liga A, nu avem nicio problemă", a spus Moraru, la DigiSport.

Valerii Moraru a afirmat că va discuta cu antrenorul Marian Rada în cursul zilei de marţi, pentru a stabili condiţiile în care actualul director tehnic va prelua conducerea echipei. "Rada, de mâine, va antrena echipa. Vreau să am o discuţie cu el. Preşedintele, administratorul special şi cu mine vreau să avem o discuţie şi în urma discuţiilor vă pot spune mai multe. Eu nu ştiu ce ar vrea domnul Rada, ce cerinţe are, putem noi să le îndestulăm, putem noi să nu le asigurăm? Sunt mai multe întrebări la care nu am răspuns", a completat Moraru.

Administratorul special al FC Rapid, Dragoş Frăţilă, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că a reziliat de comun acord contractul cu antrenorul Ionel Ganea, în locul acestuia fiind numit Marian Rada, care ocupă şi funcţia de director tehnic.

"Ionel Ganea nu mai este antrenorul Rapidului, am reziliat de comun acord contractul. În locul dânsului a fost numit Marian Rada", a afirmat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Frăţilă.

Ionel Ganea a avut luni după-amiază o întâlnire la baza Pro Rapid cu acţionarul majoritar Valerii Moraru la care au participat şi administratorul special Dragoş Frăţilă şi directorul executiv Nicolae Stanciu. Moraru i-a reproşat lui Ganea înfrângerea cu scorul de 3-0 din meciul cu Dinamo precum şi faptul că echipa se află după nouă etape pe un loc retrogradabil.

La 24 iulie, Ionel Ganea (41 de ani) a fost ales de conducerea clubului Rapid în urma unui concurs de CV-uri să preia funcţia de antrenor principal. Numirea sa a fost făcută cu o zi înainte de preluarea clubului de către Valerii Moraru, de o comisie din care au făcut parte administratorul judicar Cristina Andronache, preşedintele Nicoale Manea şi team-managerul Dănuţ Perjă.

Contractul lui Ionel Ganea expira la 30 iunie 2015. Tehnicianul a rezistat la Rapid timp de două luni şi cinci zile. După nouă etape de campionat disputate până acum, Rapid ocupă locul 13, cu opt puncte (două victorii şi două rezultate de egalitate), şase goluri marcate şi 14 primite.

La conducerea tehnică a giuleştenilor, Ganea a reuşit calificarea echipei în optimile de finală ale Cupei României - Timişoreana.

Rezilierea contractului lui Ganea survine la doar două zile după ce Rapid a pierdut, pe teren propriu, partida cu Dinamo, scor 0-3, în etapa IX-a a Ligii I, deşi a evoluat timp de 84 minute în superioritate numerică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici